Philips lanserar Hue Gradient, för ännu mer fulländade ljusatmosfärer

Philips Gradient © Philips

Signify erbjuder redan ett brett utbud av färg LED-belysning från varumärket Philips Hue, men Gradient-sortimentet har några nya funktioner som borde tilltala många användare.

Belysningsledaren, ägare till Philips Hue och WiZ-produkter, presenterade sina nya produkter inom uppkopplad LED-belysning för pressen. Efter Philips Hue Play Lightstrip-ljusremsan för att ansluta till din tv som presenterades förra året, stärks varumärket, som nu inkluderar Gradient-sortimentet, med andra lampor som använder samma funktion: erbjuder ljusgradienter.

Läs också:
WiZ tillkännager två skrivbordslampor och nya Wi-Fi-armaturer för hela hemmet

Stående lampor för att lysa upp dina väggar

Philips Hue Play Gradient Signe är en av dessa nyheter. Det är mycket estetiska armaturer vars lysande del med finess vilar på en diskret bas. Syftet är att skapa ganska genomarbetade ljusstämningar med indirekt belysning riktad mot väggarna.

Philips Gradient © Philips

Vi måste erkänna det, efter att ha sett dessa produkter i arbete under deras presentation för pressen är resultatet ganska attraktivt. Det är desto mer så eftersom Philips nu erbjuder en mobilapplikation som erbjuder många konfigurationsalternativ. Vi noterar till och med närvaron av ett “Hue Lab”-utrymme som ger vissa användare möjlighet att testa atmosfärer och funktioner innan de definitivt integreras i applikationen.

Stammisar av märkets produkter kommer också att ha märkt att ordet “Play” förekommer i referensen, vilket betyder att denna produkt även kan integreras med HDMI Sync Box-lösningen och därmed synkroniseras med en tv.

Philips Gradient © Philips

Denna Signe-serie består av två produkter: en som finns i katalogen under rubriken golvlampor, den andra som finns på sidan av bordslampor. Den sista modellen, mindre (57,6 cm hög) kommer idealiskt att hitta sin plats på en möbel, medan golvlampamodellen, cirka 1 m 46 hög, ska placeras på golvet.

Kraften varierar också. Räkna 730 lumen vid 2 700 K och 1 040 lumen vid 4 000 K för den lilla modellen, mot 1 800 respektive 2 550 lumen för den stora. För övrigt förändras ingenting, eller nästan. Golvlampan erbjuds i vitt och den andra i svart. Båda utlovar 25 000 timmars livslängd och är gjorda av aluminium, inte plast. Lyckligtvis, med tanke på deras pris. Räkna faktiskt 200 euro för att Gradient Sign ska placeras och 300 euro för golvlampsversionen. Priser som verkar väldigt höga för oss, men med tanke på dess historia och framgångar i branschen, borde vi inte äntligen säga att företaget vet vad det gör?

Vi tog naturligtvis upp denna punkt med de intresserade parterna, som helt enkelt sa till oss att deras produkter är särskilt effektiva, snabba och pålitliga. Förstå särskilt att riskerna för kortslutning helt enkelt är uteslutna. Utan att gå så långt kommer vi inte att underlåta att kontrollera de andra punkterna under testerna som bör börja i oktober, då produkterna kommer att finnas tillgängliga.

Läs också:
Spotify och Philips samarbetar för att föra ljud och ljus till ditt vardagsrum

Rör- eller bandbelysning

Andra nyheter: Lightstrip Ambiance Gradient och Light Tube. Som deras referenser indikerar är dessa enheter som kommer i form av en ljusremsa för det första och ett styvt rör för det andra. Observera att denna nya Lightstrip Ambiance inte ska förväxlas med modellen som nämns ovan, som fastnar på din TV för att mer eller mindre återge Ambilight-tekniken som finns på Philips TV-apparater (TP Vision).

Philips Hue och Spotify © Philips

Lightstrip Ambiance Gradient är snarare att fästa på en möbel eller en vägg för att sprida färggradienter över mer eller mindre viktiga längder. Philips erbjuder verkligen band på 1 eller 2 meter, säljs för 60 respektive 150 euro. Ett pris som tillverkaren här återigen motiverar med produktens kvalitativa design och de använda materialen som gör det möjligt att avge en väl spridd belysning, där lysdioderna endast liknar färgpunkter i vissa konkurrerande produkter. Ett test kommer att tillåta oss att validera eller inte löftet.

Philips Gradientljusrör © Philips

Philips Hue Play Gradient Light Tube passar (som referensen indikerar) i produktsortimentet avnöje. Den ansluts sedan till Hue Play HDMI Sync Box, som själv ansluts till TV:n via ett HDMI-uttag. Syftet med ljusröret är att återskapa den fjärde sidan av detta alternativ till Ambilight genom att placera sig på den nedre delen av plattan.

Två installationsmetoder är också möjliga, antingen på en möbel, som visas på bilden ovan, eller, för en mer diskret och effektiv integration, fäst på väggen, bakom tv:n.

Hue Play Gradient Light Tube finns i två versioner. Den första, som heter Compact och som skulle passa för tv-apparater under 55 tum, erbjuds för 180 euro. Den stora versionen, avsedd för skärmar på 65 tum och mer, visas för 200 euro. Dessa produkter kommer att finnas tillgängliga i slutet av oktober.

Slutligen, kom ihåg att Philips Hue har slagit sig ihop med Spotify för att använda dessa anslutna lampor till rytmen av din musik. Något som livar upp dina kvällar ännu mer effektivt.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button