Philips Hue vs LIFX: Vilket ska du köpa?

När det gäller smart belysning av hög kvalitet är det två företag som dominerar marknaden: Philips Hue och LIFX(Philips Hue och LIFX). Båda företagen erbjuder ett brett utbud av produkter och prisklasser, men Philips Hue mer känd.

Om du precis ska ge dig in i världen av smart belysning kan det vara svårt att bestämma sig för vilket företag du ska arbeta med. Den här guiden kommer att titta på styrkorna och svagheterna hos varje företag för att hjälpa dig att göra rätt val för ditt hem.

Philips Hue vs LIFX: ljusstyrka, färg och kraft(Philips Hue vs LIFX ljusstyrka, färg och kraft)

Lampor A19 LIFX ger(A19 LIFX-lampor) lite mer ljus än Philips Hue lampor(Philips Hue-lampor) . LIFX lampor(LIFX) producerar 1100 lumen jämfört med 800 lumen Philips Hue men de gör det till priset av mer effekt – 11 watt jämfört med 10. Naturligtvis är denna skillnad så försumbar att om du inte räknar varenda krona på notan för verktyg(nyttoräkning) kommer du inte att märka.

Och Philips Hue och LIFX(Philips Hue och LIFX) stöder upp till 16 miljoner färger. Det anses dock vilka LIFX-lampor(LIFX-lampor) ger ljusare färger än Philips Hue lampor(Philips Hue-lampor) . Med detta menar vi att färgerna framträder djupare. Men om du inte jämför dem sida vid sida, kommer det att vara svårt att se skillnad.

Produktlinje(Produktutbud)

När produkterna först kom ut på marknaden, Philips Hue det fanns en klar fördel på grund av det lilla antalet konkurrenter. LIFX erbjöd endast ett begränsat urval av lampor, medan Nyans det fanns en mängd olika alternativ för omgivande belysning. Nu har det gapet minskat eftersom båda företagen har fler produkter att välja mellan, men Nyans fortfarande den bästa laguppställningen.

LIFX-extrakt(LIFX) dra nytta av deras ljusstyrka färger och tjänster(färg och tillgodoser) den RGB-vänliga publiken. PÅ LIFX Beam , Z-led remsa(Z LED-remsa) och andra lampor använder patenterad teknik LIFX Polykrom(Polychrome-teknologi), som gör att en lampa kan återge flera olika färger samtidigt.

Armaturer LIFX(LIFX) kan också skapa en mängd olika mönster, skapa en vågig look, ljusflimmer och flera blandade färger, allt från samma teknik.

Fastän Philips Hue(Philips Hue gör det inte) inga alternativ Polykrom har företaget inköpslista,(produktlista) som tillgodoser nästan alla möjliga behov. Med sju olika startsatser att välja mellan, samt infälld belysning, ljuslister, taklampor med mera, Philips Hue erbjuder en produkt för varje situation.

Rörande E-handel(onlineshopping) Philips Hue enklare gränssnitt. Det är välorganiserat och det är lättare att hitta produkter än i LIFX butik(LIFX butik).

Stöd från tredje part(Tredjepartsstöd)

Philips Hue kompatibel med ett mycket bredare utbud av produkter än LIFX . namn Philips(Philips namn) har en viss nivå av igenkännlighet, och företagets ålder har gjort det möjligt för dem att knyta anknytningar som är mycket yngre LIFX har inte kunnat installera ännu.

Philips Hue kompatibel med HomeKit , Alexa , Google Assistant , SmartThings och IFTTT . Nyans samarbetar även med tredjepartsföretag som t.ex Xfinity och Razer(Xfinity och Razer) för att skapa intressanta målljus. Nyans fungerar även med olika dimmers och andra typer av strömbrytare för att ge dig ännu mer kontroll över din hembelysning.

LIFX är ingen idiot(LIFX är inte) i denna kategori också. Förutom att arbeta med HomeKit, LIFX fungerar också med Google Assistant och Alexa(Google Assistant och Alexa), samt det nästan bortglömda Cortana från Microsoft. Fastän på LIFX(LIFX) inte så många tillbehör och tredjepartsprodukter som Nyans fortsätter antalet kompatibla produkter att växa.

Pris(pris)

Här är vad du ska tänka på från början: LIFX eller Philips Hue(LIFX eller Philips Hue) är inte budget. Båda har höga kostnader per glödlampa, och vissa extra tillbehör är helt ur fickan.

Philips Nyans kan kosta en hel del att komma igång. Startande Hue White Ambiance uppsättning värde(Hue White Ambiance Starter Kit) från 120 $ med fyra glödlampor och Hue bro(Hue Bridge) . Om du vill ha möjligheten att ändra färgen på glödlamporna behöver du Hue White and Color Ambiance Starter Kit(Hue White and Color Ambiance Starter Kit), som börjar på $200.

LIFX har en lägre initial kostnad för att komma igång. En glödlampa kostar $44, men den ansluts direkt till ditt Wi-Fi-nätverk utan att behöva en hubb. Även om kostnaden för en glödlampa för LIFX högre, förhandskostnaderna är mer överkomliga och du behöver ingen hubb för att ansluta, vilket kan vara en stor fördel för många användare.

Philips Hue vs LIFX: Vilket ska jag köpa?(Philips Hue Vs LIFX: Vilket ska jag köpa?)

korrekt smart glödlampa(smart glödlampa) för dig beror på vad du planerar att använda den till. Om du vill ha smart belysning för hela ditt hem med enkel röst- och appkontroll, Philips Hue kommer att bli det mest prisvärda alternativet i det långa loppet, speciellt om du bara håller dig till vita lökar.

Om du vill att smart belysning ska användas mer som dekoration än ordentlig belysning, då LIFX – det bästa valet. LIFX ofta anses vara det bästa alternativet för underhållning, men Philips Hue hävdar denna titel tack vare Philips Hue HDMI synkbox(Philips Hue HDMI Sync Box) och enkel anslutning av spelkonsoler till systemet.

Och LIFX och Philips Hue(LIFX och Philips Hue) är bra alternativ. Fastän prisskillnad(prisskillnad) är, i längden spelar det ingen större roll. Båda lamporna är klassade för att hålla i över 25 000 timmar, så lamporna du köper kommer med största sannolikhet att hålla dig i många år framöver.

När det kommer till avancerad smart belysning är det två företag som dominerar landskapet: Philips Hue och LIFX. Båda företagen erbjuder ett brett utbud av produkter och prisklasser, men Philips Hue är mer känt.

Om du precis är på väg in i en värld av smart belysning kan det vara svårt att bestämma sig för vilket företag du ska gå med. Den här guiden kommer att titta på varje företags styrkor och svagheter för att hjälpa dig att göra rätt val för ditt hem.

Philips Hue vs LIFX ljusstyrka, färg och kraft

A19 LIFX-lamporna ger något mer ljus än Philips Hue-lampor. LIFX-lampor producerar 1 100 lumen jämfört med de 800 som produceras av Philips Hue, men de gör det till priset av mer energi—11 watt jämfört med 10. Naturligtvis är denna skillnad så liten att om du inte räknar varenda krona av din elräkning kommer inte att märka det.

Både Philips Hue och LIFX stöder upp till 16 miljoner färger. Men LIFX-lampor anses allmänt producera mer livfulla färger än Philips Hue-lampor. Med det menar vi att färger verkar djupare. Men om du inte jämför de två sida vid sida, kommer det att vara svårt att se skillnad.

produktsortiment

När produkterna först kom in på marknaden hade Philips Hue ett klart försprång på grund av det lilla antalet konkurrenter. LIFX erbjöd endast ett begränsat urval av glödlampor, medan Hue hade en mängd olika alternativ för omgivande belysning. Nu är det gapet mindre, med båda företagen som har ett stort antal produkter att välja mellan – men Hue har fortfarande det bättre sortimentet.

LIFX drar nytta av deras livfulla färger och vänder sig till den RGB-vänliga publiken. LIFX Beam, Z LED-remsan och andra glödlampor använder LIFXs patenterade Polychrome-teknologi, vilket gör att en enda glödlampa kan producera olika färger samtidigt.

LIFX-ljus har också förmågan att skapa olika mönster, vilket möjliggör ett vågliknande utseende, flimmer från ett ljus och flera blandade färger, allt tack vare samma teknik.

Medan Philips Hue inte har Polychrome-funktioner, har företaget en produktlista som passar nästan alla möjliga behov. Med sju olika startsatser att välja mellan, samt infälld belysning, ljuslister, taklampor med mera, har Philips Hue en produkt för varje situation.

När det gäller onlineshopping har Philips Hue det enklare gränssnittet. Det är välorganiserat och lättare att söka efter produkter än LIFX-butiken.

Tredjepartsstöd

Philips Hue är kompatibel med ett mycket bredare utbud av produkter än LIFX. Philips-namnet bär med sig en viss grad av erkännande, och företagets ålder har gjort det möjligt för dem att bygga förbindelser som den mycket yngre LIFX ännu inte har kunnat göra.

Philips Hue är kompatibel med HomeKit, Alexa, Google Assistant, SmartThings och IFTTT. Hue arbetar också med tredjepartsföretag som Xfinity och Razer för att producera intressanta, riktade ljus. Hue fungerar också med en mängd olika dimmers och andra typer av strömbrytare för att ge ännu mer kontroll över belysningen hemma.

LIFX är inte en slö i den här kategorin heller. Förutom att arbeta med HomeKit, fungerar LIFX även med Google Assistant och Alexa, samt Microsofts nästan bortglömda Cortana. Även om LIFX inte har samma antal tillbehör och tredjepartsprodukter som Hue har, fortsätter antalet kompatibla produkter att växa.

pris

Här är något att tänka på från början: Varken LIFX eller Philips Hue är precis budgetvänliga. Båda har höga kostnader per glödlampa, och en del av de extra tillbehören är rent ut sagt prisvärda.

Philips Hue kan kosta en hel del att komma igång. Hue White Ambiance Starter Kit börjar på $120 med fyra glödlampor och Hue Bridge. Om du vill ha möjligheten att ändra färgerna på glödlamporna behöver du Hue White and Color Ambiance Starter Kit, som börjar på $200.

LIFX har en lägre initialkostnad för att komma igång. En enda glödlampa kostar $44, men den ansluts direkt till ditt Wi-Fi-nätverk utan behov av en hubb. Medan kostnaden per glödlampa för LIFX är högre, är initialkostnaderna billigare – och du behöver inte ha ett nav för att ansluta, vilket kan vara ett stort dragplåster för många användare.

Philips Hue Vs LIFX: Vilket ska jag köpa?

Vilken smart glödlampa som passar dig beror på vad du tänker använda den till. Om du vill komma in i smart belysning för hela hemmet med enkel röst- och appkontroll, kommer Philips Hue att vara det mest prisvärda alternativet i längden, särskilt om du bara håller dig till vita glödlampor.

Om du vill att smart belysning ska användas mer som inredning än som rätt belysning, är LIFX det bättre valet. LIFX anses ofta vara det bästa alternativet för underhållning, men Philips Hue hävdar den titeln tack vare Philips Hue HDMI Sync Box och den lätthet med vilken spelkonsoler kan anslutas till systemet.

Både LIFX och Philips Hue är bra alternativ. Även om det finns en prisskillnad så gör det ingen stor skillnad i längden. Glödlamporna är båda klassade för mer än 25 000 timmars livslängd, så de glödlampor du köper kommer sannolikt att finnas med dig i många år framöver.

Relaterade Artiklar

Back to top button