Philips Hue Play recension: anslutna ljusskenor för hela huset

Philips Hue Play

Förutom den nu berömda anslutna glödlamporPhilips Hue erbjuder, med Philips Hue Play Light Bar, lampor som kan placeras nästan var som helst i huset för att klä väggarna i dina rum.

Designad för vardagsrummet, sovrummet, men också för att placeras bakom tv:n och synkroniseras med innehållet som visas på skärmen, Philips Hue Play är förmodligen bland de mest mångsidiga enheterna som erbjuds av märket.

Vi kunde använda dessa lampor i flera veckor för att bilda oss en egen uppfattning…

Sammanfattning

Philips Hue Play: det tekniska bladet

Philips Hue Play datablad

Belysning

Lumens
530

Färg
RGB

Färgtemperatur
2000K – 6500K

Variation av ljusintensitet
Ja

Dimmer kompatibel
Ja

Tekniska specifikationer

Typ av glödlampa
Linjär

glödlampa form
Lampa

Energiklass
A+

Kraftfull
42W

Spänning
230 volt

Livstid
25 000 timmar

Anslutningsmöjligheter

Trådlös
Ja

Blåtand
Ja

ZigBee
Nej

Kompatibla mjukvarumiljöer
Apple Homekit, Google Home, Philips Hue, Amazon Alexa

Röstassistent som stöds
Google Assistant, Alexa, Siri

Fysiska egenskaper

Höjd
253 mm

Längd
44 mm

Diameter
36 mm

Skyddsskylt
IP20

Lampor att fråga eller att installera som anpassar sig efter din användning

Philips Hue Play har designats av märket för att smälta in så mycket som möjligt med din inredning.

Lamporna är 25 cm långa, 3,6 cm höga och 4,4 cm tjocka. De är belagda med en mattsvart plast med stor nykterhet, som tar ganska få fingeravtryck, vilket gör det hela ganska diskret, speciellt när ditt vardagsrum är nedsänkt i mörker.

Philips Hue Play test © Mathieu Grumiaux för Clubic

Med Philips Hue kan du enkelt installera dem plant eller placera dem på ett stativ som medföljer i förpackningen med den lilla tillhörande hårdvarusatsen, nödvändig för montering. Du kan också använda de medföljande limmet för att fästa dessa ljusstavar direkt på din TV.

Strömförsörjning sker sedan via nätadaptern som har två ingångar för att endast använda ett av dina eluttag och frigöra lite utrymme i din installation.

Philips Hue Play test © Mathieu Grumiaux för Clubic

Vi beklagar dock att denna unika adapter kräver att användaren installerar de två lamporna nära varandra, vilket begränsar möjligheterna till distribution i huset något.

16 miljoner färger för att öppna fältet av nyanser

För att lägga till Philips Hue Play till ditt befintliga system eller helt enkelt konfigurera din första utrustning, måste du först köpa en Philips Hue-anslutningsbrygga, nödvändig för att de två lamporna ska fungera korrekt, och installera Philips-appen Hue på din smartphone.

När anslutningsbryggan är installerad känner Philips Hue-programvaran omedelbart igen de två lamporna, som du sedan kan byta namn på för att lättare hitta dem i den dedikerade applikationen och i dina hemautomationsenheter som Google Home, Amazon Alexa eller Maison från Apple , alla kompatibla med varumärkets produkter.

Philips Hue Play test © Mathieu Grumiaux för Clubic

Från mobilapplikationen är det möjligt att tända och släcka lamporna, samt att variera färgerna bland de 16 miljoner nyanser som finns tillgängliga via en väljare. Vi kan också stå på ett ibland varmt eller ibland rått ljus efter våra behov under hela dagen.

Du kan också använda ett av de många scenarierna som erbjuds av tillverkaren, vilket gör att du kan använda båda lamporna, såväl som de andra glödlamporna i ditt rum, för att skapa stämningar så olika som en tropisk solnedgång eller stämningen som skapas av dimma över en sjö I den tidiga morgonen. En mycket rik katalog erbjuds dig i inställningarna för de olika tillbehören.

Philips Hue Play test © Mathieu Grumiaux för Clubic

Den maximala ljusstyrkan för de två lamporna är 530 lumen, ganska tillräckligt för att lysa upp en del av ett rum och klä det i den färg du väljer.

En extra Ambilight för dina underhållningskällor

Förutom att dekorera dina väggar är Philips Hue Play också designad för att användas med din TV och samverka med innehållet som visas på skärmen.

För att göra detta måste du fortfarande gå tillbaka till kassan och köpa Philips Hue Play HDMI Sync Box, en box ansluten via HDMI till tv:n och som ska ta hand om att göra länken med lamporna för att synkronisera bilden med dem i realtid. Sync Box säljs för den blygsamma summan av 249 €.

När objektet är installerat och konfigurerat med Philips Hue Sync-appen kommer du att kunna njuta av adaptiv belysning som omedelbart reagerar på bilderna som visas på skärmen.

Philips Hue Play test © Mathieu Grumiaux för Clubic

Synkroniseringen görs snabbt och vi märkte ingen latens mellan TV:n och Philips Hue Play under våra timmars visning.

Mindre exakt än en Philips Hue Play Gradient Lightstriplamporna reflekterar huvudfärgen i en scen eller en plan och gör det därmed möjligt att mindre anstränga åskådarnas ögon, särskilt om rummet är nedsänkt i mörker, genom att förlänga färgtonen på bilden på väggen.

Philips Hue Play test © Mathieu Grumiaux för Clubic

Philips erbjuder också ett musiksynkroniseringssystem som bara kräver ett Spotify-abonnemang. När kontot är länkat till applikationen följer lamporna rytmen för varje låt och kan även visa en automatisk stämningsfärg för att ackompanjera dina hörselvandringar. Fem andra färgscheman erbjuds för att anpassa ditt lyssnande.

Om funktionen presenteras på fliken Synkronisering av Philips Hue-applikationen, är mycket lätt att förstå och använda, stötte vi på vissa svårigheter med att få enheterna att kommunicera med vår musik; Men saker och ting verkar förbättras under de sista dagarna av våra tester.

Philips Hue Play: Clubics åsikt

Till €129,99 för ett paket med två lampor är Philips Hue Play fortfarande en av de dyraste uppkopplade lamporna på marknaden.

De är förmodligen också de mest effektiva och heltäckande, med en myriad av anpassningsalternativ för att hitta den perfekta färgen eller stämningen för ditt rum.

Vi kan också hälsa den uppkoppling som varumärket har infört, vilket gör Philips Hue Play till ett riktigt litet skalbart system som anpassar sig efter önskemål och fungerar perfekt med tillverkarens övriga enheter.

Philips Hue Play8

Philips Hue Play är en kompletterande uppsättning till Philips Hue-ekosystemet, mer lämpad för att fullända din installation av ansluten belysning och föra fler nyanser till den än för att belysa ett helt rum.

Mest

  • Enkel installation och parning
  • Tillräcklig ljusstyrka för att dekorera ett rum
  • Många scenarier för att ändra ljusstämningen
  • Möjlighet till synkronisering med TV och Spotify

De mindre

  • Högt pris
  • En enda kraftkloss för båda enheterna
  • Anslutningsbro ingår ej

Lätt kraft7

Ljuskvalitet8

Driftsättning8

Ansökan7

Funktioner8

26,98 €

26,98 €

Relaterade Artiklar

Back to top button