Philips avslöjar sin OLED+986: ett premiumerbjudande dedikerat till biobesökare och spelare

Philips OLED+986 © Philips

Under en presskonferens anordnad av Kostas Vouzas, VD för Philips TV & Sound Europe, presenterade tillverkaren kort sin nya serie av tv-apparater OLED+ 986 och OLED+ 936.

TP-Vision, tillverkaren och exklusiva distributören bakom Philips varumärke för varumärkets ljud- och tv-produkter, har för avsikt att fortsätta erövra high-end OLED-tv-segmentet.

Läs också:
Vad är QD-OLED? Samsung berättar mer om sin nya teknik

Vad är nytt på Philips “premium” OLED?

HDMI 2.1, HDR10+ Adaptive och ny P5-processor

OLED+ 986- och OLED+ 936-serierna presenterades mer i detalj idag. Vi lär oss särskilt att de består av fyra nya modeller, 48, 55 och 65 tum för OLED + 936 och 65 tum för OLED + 986.

Alla dessa referenser är utrustade med de senaste Evo-panelerna från LG Display, som finns i synnerhet i LG G1, och säkerställer en 20% ökning av toppljuset beroende på märke. Ambilight, elementet som tydligt skiljer Philips OLED-TV från konkurrenterna, kommer att finnas på alla fyra sidor av dessa fyra nya modeller.

Philips OLED+986_1 © Philips

Den innehåller 5:e generationens P5 Intelligent Dual Picture Engine-processor, ett “dubbelt chip” som förlitar sig på maskininlärning för att förbättra sin videobearbetning och funktionalitet. Ett nytt filmdetekteringsläge finns på programmet, samt en “Ambient Intelligence”-funktion som kommer att använda ljussensorn för att justera bilden, i SDR som i HDR, efter omgivningen.

Philips ser också till att denna nya processor använder en ” unik anti-markeringslösning som använder en avancerad logotypdetekteringsfunktion för att övervaka ett rutnät med 32 400 zoner, för att detektera statiskt innehåll mycket exakt och gradvis minska intensiteten av dess lokala ljuseffekt och undvika inbränning “.

Philips OLED+936_1 © Philips

På HDR-sidan introducerar Philips HDR10+ Adaptive på sina nya tv-apparater, referenser som därför är kompatibla med de viktigaste HDR-formaten eftersom till detta läggs HDR10, HDR10+, HLG och Dolby.Vision. Kom ihåg att HDR10+ Adaptive liknar Dolby Vision IQ, den kombinerar i realtid de omgivande ljusnivåerna som detekteras av sensorn med den dynamiska metadatan från HDR10+.

Slutligen finns HDMI 2.1 på programmet på alla dessa referenser, med stöd för 4K vid 120 Hz, VRR med FreeSync Premium och G-Sync och, fortfarande för spelare, en Fast Motion Clarity-funktion. som inte längre fungerar vid 50 Hz, men vid 100 Hz.

Philips lägger paketet på ljud

Samarbetet med Bowers & Wilkins är fortfarande på agendan med en soundbar vars högtalarboxar har designats om och förbättrats på båda serierna, alla certifierade Dolby Atmos.

Philips OLED+986_4 © Philips
Philips OLED+986_2 © Philips
Philips OLED+986_3 © Philips

OLED+ 986-serien är ” designad för att leverera exceptionell audiofil ljudkvalitet med Philips ord. De tre 100 mm mellan/bas-elementen har nya Continuum-koner och Tweeter-on-Top-tekniken har nu B&W:s berömda Nautilus-rör. Slutligen är det fortfarande möjligt att ansluta en aktiv extern subwoofer på dessa nya tv-apparater.

Philips OLED+936_2 © Philips

Läs också:
Lanseringen av LG:s 42-tums OLED-TV skjuts tillbaka till 2022

Pris och tillgänglighet

Dessa två serier kommer att finnas tillgängliga under fjärde kvartalet. OLED+936 har priser på 2 299 euro, 2 499 euro och 3 499 euro för sina 48, 55 och 65″ versioner, medan OLED+986, tillgänglig i en enda 65″ diagonal, kommer att marknadsföras till ett pris av 4 999 euro.

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button