Pfizer: omedelbart uttag av ett blodtrycksläkemedel, här är anledningarna

Efter lanseringen av mRna anti-Covid-vaccinet brottas Pfizer med att dra tillbaka ett av sina läkemedel för att kontrollera trycket. Anledningen är närvaron på höga nivåer av nitrosaminen kemisk förening som kan öka risken för cancer.

Pfizer: Accuretic, läkemedlet som orsakar cancer

Läkemedlet hamnade i virveln är Accuretic *Begagnade för att behandla hypertoni och minska risken för hjärtinfarkt eller stroke. Detta är en kombination av två annorlunda aktiva principer: Och . Den förra är en hämmare av angiotensinomvandlande enzym (Ace) som förhindrar att blodkärlen förträngs, medan den senare är ett diuretikum som får personen att “eliminera” natrium i kroppen.

Men om det å ena sidan läker, medför det å andra sidan en ansenlig mängd risker. Den skyldige är där nitrosamin, en ganska vanlig kemisk förening som vanligtvis finns i kallskuret och grillat kött, mejeriprodukter och grönsaker. Enligt tillsynsmyndigheter kan höga nivåer och upprepade långtidsexponeringar visa sig vara det farlig. Av denna anledning har den amerikanska läkemedelsjättens aktier fallit med 2,1 % sedan återkallelsen av läkemedlet tillkännagavs den 21 mars, efter börsens stängning.

En systematisk översikt publicerad i World Journal of Gastroenterology hittades 2006″. Pfizer själv uppgav att medan långtidsintag av blodtrycksmedicinen kan öka risken för cancer,. Företaget

Relaterade Artiklar

Back to top button