Peugeot förbättrar autonomin för sina e-208 och e-2008

Peugeot-e-208-laddning © Peugeot

Peugeot e-208 och e-2008 är långt ifrån riktmärken vad gällerautonomi. Peugeot är medveten om problemet och har gjort några ändringar i dem för att öka räckvidden för sina elektriska stadsbilar.

Under vårt test av Peugeot e-208 beklagade vi redan den minskade autonomin hos Sochaux jämfört med kategorigenomsnittet, framför allt felet på för hög elförbrukning. Om tillverkare som Audi eller Tesla kan öka autonomin för sina modeller via “enkla” uppdateringar är det inte fallet med Peugeot, som har gjort några mekaniska justeringar för att uppnå samma resultat.

Gamla modeller uteslutna från driften

Det är viktigt att specificera att storleken på batterierna (46,5 kWh) som utrustar de två Sochaux-linjerna inte ändras. Istället har Peugeots ingenjörer gjort ändringar i utväxlingsförhållandet på reducern, en del som ersätter växellådorna i förbränningsmotorer. Elmotorns arbetsområde optimeras därmed.

Däcken har också reviderats, Peugeot har valt däck med mycket lågt rullmotstånd som minskar bränsleförbrukningen. Slutligen kommer den termiska hanteringen av kupén att bli mer effektiv tack vare tillägget av en fuktighetssensor till programvaran som ansvarar för reglering av värme och luftkonditionering.

Alla dessa små förbättringar lovar en vinst på 15 till 22 kilometers autonomi på WLTP-cykeln för e-208, medan e-2008 ser sin autonomi öka från 10 till 25 kilometer. Ändå tillåter den huvudsakligen mekaniska karaktären hos dessa modifieringar inte Peugeot att fjärruppdatera äldre fordon.

Källa: TheArgus

Relaterade Artiklar

Back to top button