Peugeot 408: nästa laddhybrid avslöjas från alla vinklar

Peugeot 408 © (Bild: Peugeot)

Peugeot är mycket stolta över att formalisera ett nytt fordon som beskrivs som ” dynamisk och innovativ fastback “: Peugeot 408.

En ny modell som kommer ut på vägarna i början av 2023.

Och här är nya Peugeot 408!

Lejonvarumärket presenterar idag sin helt nya skapelse: Peugeot 408. En modell som kommer till återförsäljare i början av 2023 och som kännetecknas av en snabbt tillbaka ganska oväntat. Peugeot 408 pryds av skarpa linjer, uppenbarligen med frontgrillen typisk för den nya Peugeot-eran, på vilken vi hittar märkets emblem, med lejonhuvudet.

Peugeot 408

En Peugeot 408 försedd med breda 20″ fälgar, här med en störande geometrisk design, och som är 4,69 m lång för en hjulbas på 2,79 m och en höjd på 1,48 m. Silhuetten som ett resultat är tunn och smal och detta gynnar aerodynamisk effektivitet. “, indikerar Peugeot.

Peugeot 408

Ombord hittar vi självklart den senaste generationen av den numera berömda iCockpit av det franska märket, med en kompakt ratt och en digital display, både bakom ratten och i nivå med mittkonsolen.

Peugeot 408 är också full av körhjälpmedel, tack vare närvaron av sex kameror och nio radar, inklusive i synnerhet adaptiv farthållare, mörkerseende, övervakning av döda vinkeln och varning för bakre trafik.

Peugeot 408

Oväntat från alla vinklar har nya Peugeot 408 designats för bil- och livsälskare som vill bryta sig loss från vissa konventioner samtidigt som de söker ansvarsfullt nöje. De hittar i den Peugeots tekniska krav – kontrollerad effektivitet och en digital upplevelse på mycket hög nivå – såväl som alla känslor som instinktiv körning ger. “, förklarar Linda Jackson, vd för lejonvarumärket.

Först i hybrid och bensin, snart i el

Motormässigt kommer nya Peugeot 408 att finnas i två uppladdningsbara hybridversioner på 180 och 225 hk. Till detta kommer en “klassisk” bensinversion på 130 hk, och allt kommer att förknippas med en EAT8 åttastegad automatlåda. En helelektrisk version kommer att följa några månader senare.

Enligt Peugeot var den främsta oro vid utvecklingen av denna nya 408 dess effektivitet. Aerodynamiken har arbetats på i enlighet med detta, liksom vikten (1,3 ton), för att inte tala om förekomsten av lågemissionsmotorer.

Peugeot 408

När det gäller produktionen kommer den nya Peugeot 408 först att designas i Frankrike, i Mulhouse, för den europeiska marknaden. En del av produktionen kommer också att utföras vid fabriken i Chengdu i Kina, för att betjäna den lokala marknaden.

Och du, vad tycker du om denna nya Peugeot 408?

Peugeot 308 Hybridtest: den sexigaste Peugeot är också den mest fulländade!

Den lilla lejoninnan har huggtänderna, och hon visar det utan begränsning. Framgångsrik look, snygg interiör, toppmodern teknisk utrustning, laddningsbar hybridmotor som har svaret… Denna årgång 2021 skulle på pappret ha allt som krävs för att hålla undan sina tyska premiumrivaler. Låt oss kolla.
Läs mer

Källa: netcarshow

Relaterade Artiklar

Back to top button