Personsökare: Musk visar alla apan som spelar videospel ensam

Neuralänk är ett av projekten av Elon Musk, den rikaste mannen i världen och VD för två andra stora företag: SpaceX och Tesla. Med Neuralink vill Musk bevisa att teknik kan göra vad som helst, till och med hjälpa en apa att spela tv-spel oberoende av.

En demonstrationsvideo som delas av Musk på hans sociala plattformar visar en nioårig makakapa – Personsökare – med chip gjord av Neuralink på vardera sidan av hjärnan. De två chipsen skickar hjärnsignaler genom en överföringsenhet som kallas N1 Link. Denna neurala aktivitet avkodas och kalibreras för att förutsäga apans avsikter. Efter sex veckor Genom träning lärde sig apan att spela Pong, 70-talets klassiska videospel, i utbyte mot en banansmoothie.

“Pager tänker bara på att flytta sin hand uppåt eller nedåt. Som ni ser är Pager otroligt bra med Pong. Han är fokuserad och agerar av egen fri vilja. Det är inte magi, anledningen till att Neuralink fungerar är för att den registrerar och avkodar signalerna som skickas av hjärnan ”. Tekniken ersätter inte Pager, men den hjälper. Videon visar betydande framsteg.

Pager, apan som tack vare hjälp av två marker lyckas spela tv-spel

Uppenbarligen är syftet med dessa studier inte att underhålla aporna och göra dem mer lika oss. En teknik som denna kan bli en värdefull tillgång för personer med förlamning. Förra sommaren utförde Neuralink redan en demonstration med en gris, men makakapor har hjärnhomologi och beteendemässiga färdigheter som liknar människors. På så sätt kan Neuralink designa, validera och främja ett hjärndatorsystem som en dag skulle kunna förbättra livskvaliteten för personer med neurologiska störningar.

Neuralink beskrev också alla åtgärder som vidtagits för att ta hand om djuren som den använder. Början avneurala gränssnitt föreskriver närvaro av veterinärer bland personalen för att säkerställa säkerheten och skyddet för de djur som utsätts för dessa tester. “Om du tittar på något annat område där djur används – livsmedelsindustrin eller husdjursindustrin – kommer du inte att hitta något annat område där det finns så många veterinärer, veterinärtekniker, djurvårdsbeteendeister, varje dag.”

Relaterade Artiklar

Back to top button