Perfekt för spioneri, Tesla-kameror kan nu ses på distans

Teslas logotyp © © Jp Valery - Unplash

Det var ett tag sedan Tesla lovade en uppdatering av Sentinel-läget för att kunna övervaka sin bil live från sin smart telefon. Funktionaliteten är nu verklighet.

Sentinel-läget utvecklas. Det är nu möjligt att använda kamerorna på din Tesla för att titta på omgivningen på distans när elbilen är parkerad.

Övervaka din Tesla live och på distans

Från början av 2019 rullade Tesla ut Sentinel-läge för sina bilar. Denna säkerhetsfokuserade funktion låter dig övervaka ditt fordon när det är parkerat och upptäcka potentiella hot. Verktyget gjorde det då bara möjligt att konsultera bilderna som spelats in offline, och Elon Musk hade lovat 2020 en utveckling för att stärka det. Vi fick vänta ett år, men Sentinel-läget har äntligen uppdaterats.

Som upptäckts av sajten Electrek den 27 oktober 2021 erbjuder Tesla-applikationen ett extra lager av säkerhet för att bättre skydda sina bilar när användarna inte är inne. Sentinel-läget ger nu möjlighet att följa kamerornas videoström live och på distans från din smartphone. Som specificerats i den amerikanska tillverkarens uppdateringsnotering tillåter denna funktion ” övervaka omgivningen av sin bil på distans när den är parkerad, för att säkerställa miljöns säkerhet innan han återvänder till sin bil “.

Tesla Model X 2021 © Tesla Motors

En betald funktion

Rent konkret kommer Sentry Model Live Camera att göra det möjligt att använda mikrofonen på smarttelefonen för att skrämma eventuella vandaler genom att sända ett meddelande via högtalaren, genom att aktivera fordonets strålkastare en kort stund eller genom att visa de tagna bilderna direkt på bilskärm. Dessutom indikerar Tesla att all inspelad data är krypterad, så företaget kan inte komma åt den. Observera att denna Sentinel-lägesfunktion endast är begränsad till en timmes kumulativ användning per dag.

För närvarande är den här uppdateringen endast reserverad för amerikanska användare med en iPhone och ett Premium Connection-abonnemang som faktureras för 9,99 euro per månad. Elon Musks företag angav dock inte ett distributionsfönster för Android-applikationen. Som en påminnelse erbjuder det här paketet även tillgång till videoströmning, karaokeläge och till och med trafikvisualisering i realtid.

Om samma ämne:
Full Self Driving: Tesla stoppar betaversionen av sitt autonoma läge på grund av mjukvaruproblem

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button