Pégases 2021: den kompletta listan över prisbelönta spel

Pégases videospel 2021 © © Academy of video game arts and tekniker

Den andra Pegasus-ceremonin, organiserad av Academy of Video Game Arts and Techniques, har precis avslutats och bjöd oss ​​på en fantastisk kväll under tecken på att skapa franska tv-spel.

En andra upplaga har redan störts av en viss pandemi, vilket tvingade teamen att se över arrangemanget. Precis som många andra ceremonier i sitt slag var endast ett fåtal gäster inbjudna att följa med Salomé Lagresle på plats. De nominerade i de olika kategorierna kunde reagera via videokonferens.

Läs också:
Microsoft retar ett communityevent kring Age of Empires IV

Komplett lista över Pegasus 2021

Bästa tv-spel 2021: Microsoft Flight Simulator (Asobo/Xbox Game Studios)

För andra gången i rad tar Asobo hem årets bästa spel-trofé tack vare hans enorma arbete med Microsoft Flight Simulator
.

Ett mer tillgängligt spel än de tidigare upprepningarna av licensen, som briljant tar upp en galen utmaning: att representera jorden i en skala 1:1 för att erbjuda bästa möjliga nedsänkning. Och låt alla fly hemifrån, om än bara för några timmar.


Bästa indie-videospel 2021: Hamn

The Game Baker vinner kvällens näst viktigaste titel tack vare Hamn
. Hans RPG-lite, som har ett par som på något sätt är begränsade till sin planet, har fått resonans hos spelare som har provat det.

Ett spel som lyser för sitt berättande, men också för sin konstnärliga riktning och i synnerhet musikal, tillhandahållet av Danger (även att vi intervjuade honom).


Läs också:
Fara: bakom masken av kompositören av Haven och Furi soundtracks (intervju)

Bästa mobilvideospel 2021: Ordesa

Interaktiv film regisserad av Cineteve Experience och producerad av Arte, Ordesa kännetecknas av sin skrift – signerad av Nicolas Peufaillit, skapare av serien Spöken.

Vi förkroppsligar Lise som två år efter att ha lämnat familjens hem återvänder dit för att diskutera med sin pappa. Problem: huset verkar nu hemsökt.


Bästa första tv-spelet 2021: Skuggig del av mig

Utvecklat av Douze Dixièmes och publicerat av Focus Home Interactive, det narrativa pusselspelet Skuggig del av mig går iväg med en vacker statyett ikväll.

Tillräckligt för att ge denna unga parisiska studio förtroende för dess framtida projekt.


Läs också:
PS4: 10-spel, inklusive Horizon, kommer att erbjudas via Play At Home-programmet

Bästa studentvideospel 2021: Symfoni

I motsats till Soul Weaver och Aefen höstdet är äntligen Symfoniproducerad av ett mycket litet team från Isart Digital, som vann priset för bästa studentspel.

Detta plattformsspel med en stark musikalisk dimension förförd för sin noggranna konstnärliga riktning.


Beyond the Video Game 2021: Berätta varför

Trots en valör med något vaga konturer är det verkligen den inkluderande naturen hos Berätta varför vem tilldelas denna kategori. I själva verket, Berätta varför är förmodligen ett av de första “dubbel A”-spelen som har en transkaraktär.

En egenskap som inte är huvudämnet för spelet, men som bidrar till att göra tv-spel till ett mer mångsidigt medium. Något för att skapa, hoppas vi, en frisk fläkt för mer delaktighet i branschen.


Visual Excellence 2021: Microsoft Flight Simulator

Som Nerces skriver i sitt test: “Ser ut som ingenting, det vackraste spelet i världen”. Och av goda skäl! Asobo och Microsofts galna projekt med sitt simuleringsspel är inget mindre än att återskapa jorden i skala.

Detta pris belönar titelns obestridliga grafiska kvaliteter, som vi hoppas att konsolversionen (förväntas i år) kommer att göra rättvisa.


Läs också:
Microsoft Flight Simulator kommer till Xbox Series X|S: vår intervju med Jorg Neumann

Bästa ljuduniversum 2021: Streets of Rage 4

Magnifik uppståndelse som av Streets of Rage
år 2020. Och förutom titelns lekfulla kvaliteter är det också dess soundtrack som gjort intryck.

Att sammanföra kända namn som Yuzo Koshiro, Yoko Simomura men också vår nationella Olivier Derivière, OST för Streets of Rage 4 kombinerar – som man säger – tradition och modernitet med brio.


Narrative Excellence 2021: Berätta varför

Det skulle ha varit förvånande om det enda öppet berättande spelet i urvalet undgick denna utmärkelse. Spelets avsnitt triptyk Berätta varför utgör verkligen en fängslande historia, sammansatt av karaktärer med starka personligheter.


Bästa speldesign 2021: There Is No Game: Wrong Dimension

Kategorien verkade kalibrerad för There Is No Game: Wrong Dimensionoch Akademien tog inte fel.

Denna point n’click med ett atypiskt koncept förförde logiskt nog publiken med sin unika karaktär, som därför belönades denna kväll. A ” videospel UFO med ord från grundaren av Draw Me A Pixel, som bara väntar på att bli upptäckt.


Läs också:
Returnal avslöjar sig själv i en ny storytrailer

Bästa videospelsuniversum 2021: pappersdjur

Pixel Reef och dess grundare, den legendariske Éric Chahi, belönas denna kväll för det atypiska universum de har skapat i pappersdjur. Ett äventyrs- och pusselspel att upptäcka i VR, på PS4 och PC.


Bästa karaktär 2021: Hamn

Efter Bläckfiskar och det fängslande FuriThe Game Bakers gjorde intryck med sitt rollspel kyla Hamn. I det här fallet är det huvudrollsinnehavarna Kay och Yu som belönas här för sin lätthet, och framför allt sin autenticitet.


Bästa drifttjänst 2021: Microsoft Flight Simulator

Det förväntades: flygsimulator tar priset för bästa uppföljning. Som en “speltjänst” översvämmer spelet som utvecklats av Bordelais d’Asobo regelbundet sina spelare med nytt innehåll som låter dem upptäcka nya delar av världen på ett ultrarealistiskt sätt.


Bästa utländska tv-spel 2021: Ori and the Will of the Wisps

Den felfria Ori and the Will of the Wisps
vann till slut en tät duell mot en viss Yakuza: Som en drake
. Akademin har valt denna Metroidvania i den renaste kontinuiteten av sin föregångare, som vi aldrig tröttnar på dess exceptionella bilder.


Läs också:
DOOM Eternal: The Ancient Gods, avsnitt 2 avslöjas på video och kommer att släppas den 18 mars

Bästa utländska indiespel 2021: Hades

Ingen är särskilt förvånad: även om konkurrenterna till spelet Supergiant Games hade en självklarhet, kunde ingen stoppa ogren Hades
redan belönats många gånger vid tidigare ceremonier (bland annat på redaktionen).


Bästa utländska mobilvideospel 2021: Om hittad…

Den visuella romanen utvecklad av Dreamfeel och publicerad av Annapurna har äntligen segrat över det fantastiska Söder om cirkeln och mudrunner.

Observera att det här spelet, som lyser med sin konstnärliga dimension och sitt raka berättarröst, även är tillgängligt på PC och Nintendo Switch.


Årets personlighet 2021: Adrien “ZeratoR” Nougaret

Med nästan 6 miljoner euro som samlats in till Amnesty International tack vare dess nu berömda Z Event, är det bara naturligt att Adrien “Zerator” Nougaret belönades denna kväll.

Videograf också utvecklare (Så långt som ögat
det är han), hade ZeratoR några stödord till alla människor som arbetar med tv-spel och som de senaste månaderna har ställts inför mycket speciella förhållanden, för att inte säga mycket svåra.

ZeratoR © Alexandre Boero för Clubic

Läs också:
Z Event samlar in nästan 6 miljoner euro till Amnesty, med komplimanger från Emmanuel Macron

Akademiens specialpris 2021: Mickaël Newton

Ordföranden för föreningen Loisirs Numériques och Desert Bus de l’Espoir fick specialpriset från Academy of Video Game Arts and Techniques i kväll för all sin insats som syftade till att göra videospelsyrket mer tillgängligt.

Sedan i somras har han även varit involverad i Bourse JV-projektet, som drivs av Jehanne Rousseau, president för den franska studion Spiders.

Mickael Newton pegasus 2021 © © Lora Barra

Hederspris 2021: Éric Chahi

Representerad av hans senaste match pappersdjurÉric Chahi-monumentet (En annan värld, Från Dust) fick i kväll av kulturminister Roselyne Bachelot ett hederspris som belönade hela hennes karriär.

Särskilt rörd såg Éric Chahi tillbaka på sina 37 år i branschen, mindes spänningen från början och glömde inte att tacka de människor som betydde något för honom i hans karriär.

Eric Chahi pegasus 2021 © © Lora Barra

Relaterade Artiklar

Back to top button