PDF-XChange Editor Review. Skapa PDF-filer på en budget

Oavsett om du dagligen utför en hel del kontorsuppgifter relaterade till hanteringen av PDF-dokument Letar du efter ett verktyg som kommer att vara användbart för dig då och då för att redigera eller slå samman filer, du behöver säkert ett program till ett bra prismed många användbara funktioner. Detta betyder inte att du måste spendera en stor summa på det direkt – det finns billiga applikationerfullgör sin uppgift perfekt. En av dem är PDF-XChange Editor, som överraskade oss med ett rikt verktygspaket.

Kanske, om vi inte är så bekanta med PDF-dokumentmarknaden, tror vi fortfarande att det enda effektiva systemet är det populära Adobe Acrobat. Det är dock hög tid att ändra synsätt då det nu finns många alternativ som också kommer att möta våra behov utan att det kostar en förmögenhet. Idag tar vi en titt på redaktören PDF-XChange Editor från det brittiska företaget Tracker Software Products Ltd.

Vi noterade omedelbart applikationens mångsidighet – du kan visa, ändra, bifoga och slå samman sidor, använda optisk teckenigenkänning, ställa in säkerhet, lägga till multimediakommentarer och exportera filer. Med ett ord, PDF-XChange Editor kommer att möta förväntningarna hos användare som behöver ett grundläggande och mer avancerat träningsverktyg aktiviteter på PDF-dokument. Det är dock värt att nämna redan i början att programmet endast är tillgängligt för datorer som kör Windows-operativsystemet.

Gå tillbaka till innehållsförteckningen

Funktionalitet och service

Tack vare PDF-XChange Editor installerad på vår dator kommer vi definitivt inte behöva använda ett extra verktyg för att utföra de flesta operationer på PDF-filer. Allt tack vare omfattande redigeringsfunktioner och interaktivt arbete i dokumentet. När det gäller de grundläggande moddningsmöjligheterna kommer vi att lägga till sidhuvuden, sidfötter, bilder, bildtexter, former, objekt och hyperlänkar. Det är också möjligt att organisera fillager och skapa formulär och stämplar, där vi kommer att göra ändringar beroende på behov.

Två viktiga ytterligare alternativ som ingår i PDF-XChange Editor är modulen Text To Speech (TTS) och OCR-motorn. Det första verktyget är en idealisk lösning för synskadade personer som har synproblem eller användare för vilka det är bekvämare och snabbare att absorbera innehållet de lyssnar på. TTS är en process som låter synthesizern läsa ett valt fragment av ett dokument. Den andra funktionen, det vill säga optisk teckenigenkänning, underlättar också det dagliga arbetet, eftersom den låter dig definiera text i en rasterbildsfil och sedan till exempel kopiera den och klistra in den någon annanstans. Oftast används OCR-verktyget för skannade sidor av böcker, ark, kontrakt eller annat innehåll. Det är värt att veta att detta system också inkluderar möjligheten att söka efter ord och fraser i ett dokument som sparats som en bild.

Ytterligare funktioner i PDF-XChange Editor PDF-hanteraren inkluderar en färgprofilkontrollmotor, avancerad RAM-hantering och stöd för ARM-baserade datorer. Applikationen fungerar också som en omvandlare, vilket gör att vi kan undvika att installera ytterligare verktyg bara för att ändra formatet på det färdiga projektet. Möjligheten att ändra tillägget inkluderar PDF till Microsoft-dokument (Word, Excel och PowerPoint) och bildfiler som BMP, JPEG, PNG och TIFF. PDF-XChange Editor tar också hänsyn till behoven hos användare som använder PDF-redigerare för specifika ändamål, varför vi kommer att utöka verktyget med nya funktioner med hjälp av plugins (och. plugin-program).

Användningen av PDF-XChange Editor är mycket enkel tack vare användningen av bandanvändargränssnittet. En genomtänkt tilldelning av enskilda verktyg till tematiska kategorier gör ett positivt intryck i programmet. Funktionerna är där de ska vara, vilket gör det enkelt att arbeta med att skapa och ändra PDF-filer.

Gå tillbaka till innehållsförteckningen

Versionsjämförelse

PDF-XChange Editor erbjuds av tillverkaren i tre varianter. Först – Fri – har ett begränsat antal funktioner, vilket gör att det inte går att skapa PDF-filer. Användare har till sitt förfogande mekanismer som endast tillåter att lägga till, redigera och ändra flikar, uppdatera grundläggande informationsfält om dokument i metadata, markera textfragment och infoga kommentarer och anteckningar. andra – Standard – låter dig förbereda och ändra redan befintliga PDF-filer. I den här utgåvan kommer du att kunna skapa digitala publikationer av text- och bildfiler. Listan över format som stöds inkluderar tillägg som CSV, MD, TXT, RTF, BMP, GIF, ICO, JPEG, PNG, TGA, TIFF och WebP. Tredje – Plus – har utrustats med en förbättrad OCR-motor för teckenigenkänning baserad på FineReader. Den rikaste versionen av programmet ger också tillgång till ett antal konfigurerbara alternativ för stilar, layouter och funktioner för dynamiska formulär och för att skapa egna stämplar som innehåller olika åtgärder i JavaScript.

Gå tillbaka till innehållsförteckningen

Sammanfattning

Att redigera PDF-filer med PDF-XChange Editor är enkelt och intuitivt. Både en användare med grundläggande behov inom området dokumentändring och en person som dagligen utför uppgifter på filer som sparats i detta format, till exempel hanterar textkorrigering, hittar allt som behövs i programmets funktionspaket. Applikationen erbjuder omfattande verktyg för att skapa, konvertera, slå samman PDF-filer samt redigera, markera, markera och stryka ut text. Ett urval av stämplar och kommentarsalternativ gör att du enkelt kan spåra ändringar i dina dokument. Om du någonsin har använt Microsoft Office-produkter, Adobes system eller något program med liknande gränssnitt, kommer det klassiska utseendet på PDF-XChange Editor-alternativfältet att vara bekant, och operationen kommer att vara enkel.

Nackdelen är förvisso stödet endast för Windows-operativsystemet, eftersom det kan störa arbetsflödet om någon vi arbetar med använder till exempel Apple-enheter. Men om vi bara utför våra uppgifter på en PC kommer det inte att vara ett problem. Den inte särskilt moderna användarpanelen är också ett mindre besvär, men det påverkar naturligtvis inte programmets funktionalitet. För att sammanfatta, PDF-XChange Editor är en fantastisk produkt som enkelt kan vara din enda PDF-redigerare. Dessutom är priset uppmuntrande – jämfört med det populära Adobe Acrobat-systemet kommer vi att betala en bråkdel av priset för PDF-XChange Editor.

Betygstabell

PDF-XChange Editor är ett genomtänkt program till ett överkomligt pris som uppfyller förväntningarna hos även kräsna användare. Paketet innehåller alla nödvändiga verktyg för att skapa och redigera PDF-filer. Den integrerade OCR-funktionen visade sig vara ett tjurfäktning. Med dess hjälp blir det möjligt att bearbeta texterna på de skannade bilderna ytterligare.

Fördelar Minus
En snabb att använda PDF-läsare och redigerare Den kostnadsfria versionen har begränsade funktioner och lägger till en tillverkarens vattenstämpel
Inbyggd OCR-teckenigenkänning med stöd för 196 språk Ingen utgåva för macOS
Gränssnitt på polska
Ett mycket överkomligt pris

Du kan hitta fler tester och guider i de senaste numren av Komputer Świat i Niezgoda:

Relaterade Artiklar

Back to top button