PayPal: Nätfiske påverkar också det berömda företaget för digitala betaltjänster

Ett betalningssystem så använt och älskat av alla kan inte låta bli att utsättas för ett Cerberus-system som kan tömma pengar från de utvaldas löpande konto. Och det stämmer, eftersom PayPal-bedrägeri det är bara ytterligare ett försök från brottslingarna att nå de mest naiva offren med hjälp av den tidigare nämnda tjänsten.

Men hur rör sig bedragarna i det nya PayPal-bedrägeriet? Bland de mest utbredda, som vi redan vet, finns det fall av nätfiske. Om du inte känner till det är det ett bedrägeri som kommer via e-post och som fokuserar på temat mottagande av en viss summa pengar. I de flesta fall handlar det om hänvisningar till arv eller ersättning.

Offren ger efter för begäran om betalning till Paypal-kontot. Härifrån flyr avsändaren som har för avsikt att stjäla pengarna från kortet omedelbart och bytet lämnar tomhänt byte.

PayPal: hur du försvarar dig från bedrägliga manövrar

I alla fall försvara dig själv det är möjligt. Självklart är tillit inte tillåtet i dessa fall. Vi tillåter oss också att påminna dig: i inget fall existerar förfrågningar som arv, donation eller ersättning, via e-post. Vi rekommenderar också att du alltid kollar efter fel i stavning i meddelandet.

Även om ett arv hade lämnats skulle därför meddelandet angående det senare komma fram på annat sätt. Nu, som alla bedrägerier i omlopp, även för det som rör PostePay är det av “vital” betydelse underrätta myndigheterna omedelbart.

Kom tillbaka för fler uppdateringar!

Relaterade Artiklar

Back to top button