PayPal är på väg att lansera en “superapp” som sammanför funktioner för plånbok, meddelanden och krypto

PayPal

PayPal avslöjar några detaljer om sin fantastiska applikation och dess planer för kryptovalutor
.

För att integrera alla nya funktioner i super
applikation kommer PayPal att genomföra en större översyn av sitt gränssnitt
användare. Det kommer att finnas cirka 25 nya funktioner.

Läs också:
PayPal skulle överväga att lansera sitt eget stablecoin

Snart en bra PayPal-app

Under Q2 2021 investor conference call förklarade Dan Schulman, VD för PayPal, att den första releasen av företagets superapp har slutförts och kommer att vara fullt operativ i USA under de kommande månaderna.

Betalningsjätten har pratat om sina superappambitioner under en tid. En app som skulle likna en amerikansk version av WeChat eller Alipay i Kina, eller Paytm i Indien. Liksom dessa appar vill PayPal erbjuda en mängd tjänster till användare utöver bara mobilbetalningar.

Superapplikationen kommer framför allt att erbjuda sparlösningar, snabbmeddelanden, checkinlösen, en kryptoplånbok och en “köp nu, betala senare“. Schulman sa att varje plånbok också skulle vara unik och personlig genom artificiell intelligens och maskininlärning (maskininlärning).

PayPal gör anspråk på över 400 miljoner aktiva användarkonton
30 juni, med 311 miljarder USD i total betalningsvolym för andra kvartalet 2021.

Läs också:
PayPal-användare kommer snart att kunna ta ut kryptovalutor till externa plånböcker

En app fokuserad på kryptovalutor

PayPals superapplikation kommer att ha flera tjänster dedikerade till kryptovalutor. Dan Schulman sa:Vi fortsätter att vara mycket nöjda med den fart vi ser inom kryptovaluta, och superappen kommer uppenbarligen att ha funktionalitet inom detta område.»

PayPal erbjuder redan en köp- och betalningstjänst i Bitcoin
(BTC), Eter
(ETH) och Litecoin (LTC) i USA genom Venmo. Det PayPal-ägda betalningsföretaget som banade väg för kryptohandel noterar 58 miljarder dollar i total betalningsvolym för andra kvartalet 2021, med 76 miljoner aktiva konton.

Tidigare den här månaden meddelade PayPal att de skulle höja gränsen för köp av kryptovaluta för vissa USA-baserade användare från $20 000 till $100 000 och tog bort den årliga gränsen helt och hållet. Slutligen kan betalningsjätten också lansera sitt eget dollarstödda stablecoin.

Källa: TechCrunch

Relaterade Artiklar

Back to top button