PayPal, är nätfiskelarm: här är de två farligaste bedrägerierna

Attacker börjar nu bli en trend nätfiske. Så utbredd att cybersäkerhetsexperter tvingas lanseralarm även för användare som använder betalningssystemet PayPal. Faktum är att de har varit igång online i flera dagar 2 bedrägerierbland de flesta farlig som du måste vara uppmärksam på. det är hur känna igen dem för skydda dig.

PayPal och de två falska e-postbedrägerierna

De två bedrägerierna som når många användare i form av en nätfiske-attack är verkligen farliga. Det är om falska mejl som när det gäller grafik är identiska med de som skickas av den berömda PayPal-tjänsten. I verkligheten är de en riktig bluff som införts av cyberkriminella att stjäla pengar från de olyckliga fattiga som faller för det.

Den första har som syfte: “Du har godkänt en betalning“. I brödtexten visar mejlet en belopp, vanligtvis liten för att få brottet att verka mer verkligt, vilket skulle ha dragits tillbaka från användarens PayPal-konto. Sedan följer a länk i form av en knapp där det står “Informera oss omedelbart“. På så sätt kommer det stackars offret att tro att han är det kommunicera till stöd PayPal-kunder brottet som uppfanns och rapporterades via falsk e-post. Tvärtom, på sidan, identisk med den officiella, kommer han att mata den genom att ange uppgifterna hacker hans konto.

Den andra å andra sidan, även om den alltid skickas via e-post, informerar om en förmodad sådan summa pengar som ska samlas in. Meddelandet som verkar komma från PayPal rapporterar en ev vinna, arv eller ersättning På kredit. Men för att ta ut beloppet kommer användaren bör rensa ett förskott för att bekräfta deras identitet eftersom dessa är operationer som utförs på distans. Denna begäran kanske inte verkar så absurd eftersom det är en procedur som används av många banker när de öppnar ett bankkonto på distans. Tvärtom i det här fallet när offret har skickat summan pengar han kommer inte längre att få någotinte ens ett tack.

Relaterade Artiklar

Back to top button