PayPal-användare kommer snart att kunna ta ut kryptovalutor till externa plånböcker

PayPal

I USA kommer PayPal-användare snart att kunna skicka bitcoin (BTC) till varandra och till externa plånböcker.

Hittills har PayPal-användare inte fått överföra sin kryptovaluta från plattformen.

Läs också:
PayPal skulle överväga att lansera sitt eget stablecoin

PayPal utökar sin tjänst

PayPal verkar bli mer och mer intresserad av kryptovalutor efter att betalningsleverantören avslöjat att det kommer att tillåta användare att ta ut sina digitala tillgångar till tredje parts plånböcker.

Specifikt kommer användare att kunna skicka sina kryptovalutor till andra plånböcker istället för att bara hålla dem i PayPal eller sälja dem i fiat-valuta för uttag. Nyheten kommer bara 7 månader efter att PayPal först aktiverade köp av kryptovaluta på sin plattform. Vid den tiden hyllades flytten som ett stort steg i mainstream-kryptoaroptionen.

Fernandez da Ponte, vice vd för PayPal, förklarade: “Vi förstår att dessa tokens är mer användbara om du kan flytta runt dem, så vi undersöker definitivt hur vi kan låta människor överföra kryptovaluta till och från deras PayPal-adresser.” »

Läs också:
Revolut samarbetar med Elliptic för att erbjuda Bitcoin (BTC) uttag och överföring

Strategiska förvärv

För närvarande är PayPal beroende av blockchain-infrastrukturleverantören Paxos för att hantera sin kryptovaluta-relaterade verksamhet. Detta tyder på att företaget också skulle kunna förlita sig på Paxos för att hantera integrationer med plånböcker från tredje part, men man kan också bygga själva infrastrukturen med hjälp av Curv, en förvaringstjänst för kryptovaluta som förvärvades av PayPal tidigare i år.

De senaste månaderna har PayPals vd Dan Schulman kommit att se kryptovalutor och blockchain som en väsentlig del av det amerikanska företagets verksamhet. I en intervju nyligen sa Dan Schulman att kryptovalutor har en enorm potential att minska kostnaden för pengaöverföringar, särskilt i utvecklingsländer, och utöka tillgången till finansiella tjänster i allmänhet.

PayPal sägs också utveckla ett stablecoin. Fernandez da Ponte avböjde att ge ytterligare detaljer men förnekade inte ryktet.

Källa: Gizmodo

Relaterade Artiklar

Back to top button