Pat Gelsinger, vd för Intel, avgår från ledningen för VMWare

Pat Gelsinger © © Intel

Tidigare Intel-anställd emeritus som migrerade till VMWare för att bli VD, Pat Gelsinger återvände till sin första kärlek att ta över ledningen av Intel i början av året. Han lämnar nu den plats han hade valt att behålla i styrelsen för VMWare.

Han var inte längre VD, men han hade behållit en plats i styrelsen för VMWare. Det är nu över, Pat Gelsinger kommer att fokusera på Intel. Som indikerat Tom’s Hardware USA, beslutade den nya chefen för blues till slut att överge denna status som han ändå hade planerat att behålla, åtminstone initialt. Detta beslut, som Pat Gelsinger meddelade VMware den 21 april 2021, träder i kraft omedelbart.

Läs också:
Intel Xe-HPG DG2: grafikkortet för spelet visar sig och skulle vara på nivån med RTX 3080

Pat Gelsinger har redan händerna fulla med Intel

Beskedet är egentligen inte förvånande. Pat Gelsinger kommer att behöva fokusera all sin uppmärksamhet på Intel för att få sin plan för den kaliforniska processorjätten att fungera. En plan som framför allt planerar att förändra Intel till en oberoende grundare öppen för externa beställningar, som TSMC, Samsung Foundry eller Global Foundries.

En ambitiös förändring av riktningen för Intel, som kommer att göras genom en ny enhet: Intel Foundry Services (ISF). Det skulle kunna göra det möjligt för företaget att explodera sina inkomster samtidigt som den diversifierar samtidigt som konkurrensen inom mikroprocessorområdet blir allt hårdare (Intel blev förvånad över återmonterade från AMD på x86-sektorn, men också av Apples överraskning med sitt briljanta ARM M1-chip).

Läs också:
Övertagande av ARM av NVIDIA: Brittiska tillsynsmyndigheter engagerar sig

VMWare ändrar också paradigm

Observera att på sidan av VMWare förändras också situationen. Företaget, som till 81 % ägdes av Dell, kommer gradvis att ta sitt oberoende. Dell har verkligen meddelat den (förväntade) försäljningen av sin andel. Denna övergång skulle ha, som antytts Toms hårdvaragjorde uppgiften komplicerad för Pat Gelsinger om han hade stannat kvar på CA för gruppen som specialiserat sig på virtualisering av x86-arkitekturer.

Observera att denna avgång verkar väl mottagen på sidan av VMWare. ” Vi är tacksamma för hans många års tjänst i styrelsen och för hans tid som VD för VMware “, förklarade gruppen särskilt och tillade att övergivandet av sitt säte helt enkelt var relaterat till ” krav på sitt nya jobb som Intels vd “.

Mycket religiös (bläddra bara på hans Twitter-konto för att bli övertygad), Pat Gelsinger spelar också en roll i Förvandla bukten med Kristus, en trosbaserad organisation. Han har också en position på Gloo, ett mjukvaruföretag. Även om dessa organisationer är mer blygsamma än VMWare, är det oklart huruvida den nya chefen för Intel kommer att ge upp sina få “sido” yrken.

Rocket Lake-S Core i7-11700K-test: det överskuggar Core i9, men förblir överskuggat av AMD

Den 30 mars lanserade Intel sin nya serie av processorer, den efterlängtade Rocket Lake-S. Till en början kunde vi bara testa två modeller: den mycket avancerade Core i9-11900K och den biffigaste av Core i5-modellerna, 11600K. Vi föreslår idag att återvända till mellanhanden: Core i7-11700K.
Läs mer

Källa: Tom’s Hardware USA

Relaterade Artiklar

Back to top button