Panasonic släpper en patch för att fixa HDMI 2.1-problem på sina TV-apparater

Panasonic 65JZ1000 © Panasonic

Sak utlovad, sak på grund! Panasonic kommer snart att leverera en firmware-uppdatering för sin tv-apparater
2021 för att korrigera det påverkande problemet som visas medHDMI 2.1
och 4K-kompatibilitet vid 120 Hz och VRR
.

Vi nämnde ämnet under vårt test av TV:n Panasonic TX-65JZ1000: Mediatek SoC som utrustar modellerna från 2021 års sortiment av Panasonic verkar ha vissa svårigheter med att samtidigt hantera 4K vid 120 Hz såväl som VRR, liksom många funktioner som måste säkerställas tack vare närvaron av HDMI 2.1.

Läs också:
TCL X92 Pro och X92: TCL formaliserar sina Mini-LED-TV i 8K och sin OD Zero-teknik

En fix implementerad i slutet av året

Om dessa tv-apparater inte har några problem att hantera 4K vid 60 Hz, halveras den vertikala definitionen när du byter till 120 Hz. Ett påverkande problem, speciellt om det är fråga om att ansluta en PC med ett grafikkort som stöder den senaste HDMI-standarden . En bugg som naturligtvis inte stannar vid “JZ” OLED-sortimentet, eftersom JX940 till JX970 LCD-modellerna också påverkas.

Panasonic JZ1000_11 recension © Matthieu Legouge

Goda nyheter därför för spelare som äger, eller tittar på, en av dess tv-apparater. Panasonic har faktiskt meddelat, via flatpanelshd.comatt en uppdatering kommer att finnas tillgänglig för nedladdning ” mot slutet av detta kalenderår för berörda TV-apparater i Europa.

Vi vet inte mycket mer om den här korrigeringens karaktär, vi måste bara hoppas att den kommer att ge fullt stöd för de ovan nämnda funktionerna, och inte bara sätta ett plåster på ett träben. Kom ihåg att Sony, som också använder en MediaTek SoC, fortfarande inte har kommunicerat ett exakt uppdateringsdatum angående frånvaron av VRR på sina tv-apparater med HDMI 2.1, vilket är fallet med Bravia XRA90J.

Källa: flatpanelshd.com

Relaterade Artiklar

Back to top button