På Windows kan Chrome konfigureras som standard med ett klick

Chrome-logotypbanner #skiva

Windows-användare som surfar på webben med Google Chrome kommer snart att kunna ställa in webbläsare som standard med bara ett klick!

Många Windows-användare använder inte Microsoft Edge, ersättningen för Internet Explorer. De flesta av dem väljer Chrome som webbläsare. Microsoft hade dock gjort proceduren för att ändra standardwebbläsaren i Windows 11 särskilt tråkig, ett särskilt kritiserat sätt att göra saker på som företaget verkade ha återvänt.

Det nya alternativet redan i rutorna?

Det var på Reddit som en användare, Leoparda64-2, lade upp skärmdumpar av kod som delas på Gerrit, den webbaserade kodgranskningsapplikationen för lagarbete. Anteckningarna i den här koden avslöjar Googles önskan att ställa in Chrome som standard med ett enda klick på Windows.

Anteckningen är ganska tydlig, den nya funktionen måste ” använd URL-protokoll och webbläsarrelaterade filassociationer för att direkt ändra nödvändiga registerposter “. Denna manipulation, som kan utföras med ett enda klick från webbläsaren och agerar direkt i Windows-registren, väcker dock säkerhetsproblem. Faktum är att manipulationen av registren förblir känslig, men Google kommer säkerligen att hitta ett sätt att implementera denna nya funktionalitet i full säkerhet.

Det här alternativet implementerades av Mozilla Firefox för ett år sedan och bör därför snart se dagens ljus i Chromium-webbläsare. Något datum har dock inte angivits. Funktionaliteten är dessutom ännu inte tillgänglig i den version som hittills är dedikerad till utvecklare.

Källa: Leoparda64-2

Relaterade Artiklar

Back to top button