På Windows 11 moderniseras Microsoft Store-appar äntligen

Microsoft edge © Microsoft

Utvecklare kan nu använda WebView2 i sina UWP-appar.

UWP-plattformen är avsedd att göra applikationer universella mellan de olika produkter som utvecklats av Microsoft, såsom Windows, Xbox-konsoler och andra enheter från Redmond-företaget, och har ingen speciell plats i utvecklarnas hjärtan. Men även om Win32 och Progressiva webbappar (PWA) åtnjuter större popularitet på Windows, branschaktörer inklusive Microsoft fortsätter att utveckla UWP-applikationer.

Applikationer som får ut det mesta av webbteknologier

WebView2 möjliggör integration av webbteknologier som HTML, CSS och JavaScript i UWP-appar. Baserat på de nya versionerna av Edge Chromium och inte längre på Edge Legacy som sin föregångare, är den mer kompatibel med den nuvarande webbmiljön. Det minskar avsevärt bördan för utvecklare som nu är vana vid att använda den här miljön i sina Progressiva webbapparallt vanligare i skrivbordet.

Vi kommer därför att se framväxten av UWP-applikationer som gör det bästa av det som Chromium-plattformen har att erbjuda, men som också kan ta upp mindre diskutrymme. WebView2 och Microsoft Edge Chromium är faktiskt inkluderade och paketerade i Windows 11, vilket eliminerar behovet av att distribuera WebView2 Runtime med applikationer, som alltid är fallet i Windows 10.

Det finns ingen garanti för att detta tillkännagivande kommer att ge UWP-plattformen ett lyft. Det är ändå en stor seger för den sistnämnda, som är ikapp sina alternativ.

Källa: Windows Central

Relaterade Artiklar

Back to top button