På Windows 10 kan du skydda valfria mappar mot ransomware

Windows 10-tips © Clubic.com x Shutterstock

Om för din virus skyddpå Windows 10, du bara Windows Defenderdu kanske är intresserad av ett alternativ som är inaktiverat som standard: skydd av mappar mot ransomware.

Imorgon alla avancerade användare ! Med Dagens tips erbjuder Clubic dig möjligheten att lära dig en dold eller föga känd funktion av din programvara, operativsystem eller tjänster varje dag! Allt på kortare tid än det tar att säga “klick”!

En kryssruta och alternativ för att skydda mot ransomware på Windows 10

W10 ransomware © Skärmdump

I grund och botten erbjuder Windows Defender virusskydd som skyddar dina konton och data med klassiska verktyg, som en brandvägg och nätverksskydd. Men för att skydda sig mot mer specifika och underfundiga hot, som till exempel ransomware som krypterar och tar din data som gisslan, föredrar vissa användare att vända sig till en annan lösning.

Windows Defender ger dock skydd mot denna typ av attack; det är helt enkelt inte aktiverat som standard. För att lägga till ett extra skyddslager till dina mest känsliga filer, och på så sätt skydda dig från deras modifiering i händelse av en attack, följ dessa få steg:

  1. I Start-menyn börjar du skriva ” ransomware » för att ta fram och sedan öppna posten « Skydd mot ransomware “. Annars, gå till Windows 10-inställningar och följ dessa steg: Meny ” Uppdatering och säkerhet “, flik” Windows säkerhet “, knapp “ Öppna Windows Security “, flik” Skydd mot virus och hot » och slutligen, längst ner, länken « Hantera skydd för ransomware » ;
  2. Där markerar du rutan för att aktivera ” Enhet för kontrollerad åtkomst till filer » ;
  3. Du kan sedan, om du vill, klicka på “ Skyddade mappar att konsultera de mappar som berörs av detta skydd och vid behov lägga till dem manuellt. Samma sak precis nedan för att auktorisera en applikation, eller ovan för att konsultera en blockeringshistorik och, precis, helt enkelt auktorisera en nyligen blockerad applikation.

Att ladda ned :

  • Windows Defender

Se alla våra Windows Defender-tutorials här

Källa: PC-spelare

Relaterade Artiklar

Back to top button