På MIT skapade en minirobot som kommer att flyga som om den vore en insekt

Forskare från Massachusetts Institute of Technology (MIT) har utvecklat en minirobot som ska flyga runt som en insekt. Det är en drönare som kommer att röra sig med samma smidighet och manövrerbarhet som en fluga.

där sensationell uppfinning leds av ett team av forskare från MIT ledd av Kevin Chen av avdelningen för elektronisk teknik. Specifikt har forskare kommit fram till en liten flygande robotungefär lika stor som en bålgeting och ungefär tung ett halvt gram. Enheten har visat sig kunna flyga inom utrymmen också väldigt liten och dessutom lyckas den stå emot vindbyar.

Hemligheten med dessa små enheter skapade på MIT ligger i deras struktur vingar som når i 500 slag per sekund. Deras rörelse leds av speciella ställdon Sudd som är täckta med ett tunt lager av nanopartiklar. Ögonblicket a mycket lätt elektrisk ström, drar sig varje manöverdon ihop vilket gör att robotinsektens vingar sänks. Omvänt, när strömmen stängs av, slappnar ställdonet av och vingen återgår till sin egen ursprunglig position.

Detta är en fantastisk uppfinning och nu har MIT-forskare en mål: Utveckla ett batteri som är tillräckligt litet och lätt för att robotinsekten ska kunna flyga utan behov av kablar att de tillhandahåller dess näring eftersom det istället är nödvändigt för tillfället. Dessutom, jämfört med insektsrobotarna som tillverkats hittills, härmar den här som skapats av forskare vid Massachusetts Institute of Technology perfekt insekternas egenskaper, särskilt för dess smidighet och för dess anmärkningsvärda motståndskraft mot stötar.

Relaterade Artiklar

Back to top button