På Microsoft Teams blir virtuella mötesrum gratis

kvinna som arbetar hemifrån © Shutterstock.com

Microsoft håller på att ändra formlerna som erbjuds för rummen Microsoft Teams. Gruppens applikation för samarbetskommunikation kommer att behålla två erbjudanden för proffs, men kommer snart att göra virtuella mötesrum gratis … tills nu är betalda.

Teams Rooms Basic och Teams Rooms Pro. Det här är namnen på de två nya formlerna som erbjuds av Microsoft Teams. Gratis, den första erbjuder nu tillgång till virtuella mötesrum, som hittills erbjudits med standardformeln… för vilka det var nödvändigt att betala lite mer än 12 euro per månad, exklusive skatter. Som specifierat MSPowerUserkommer denna kostnadsfria Rooms Basic-plan automatiskt att inkluderas när du köper en Teams Rooms-certifierad enhet.

En grundläggande formel … mycket grundläggande

Men den här omdesignen ger inte bara bra saker. Vi får veta att Microsoft drar sig ur sitt Basic-erbjudande vissa funktioner i den gamla standardformeln, såsom hanteringen av Intune eller plan 1 av Azure Active Directory Premium. Detta grundpaket missar också smarta ljud- och videofunktioner, inklusive smart högtalardetektering för live-transkription med identifiering.

Människor som räknar, stöd för flera kameror och AI-brusdämpning tas också bort. I samma logik har även vissa funktioner relaterade till säkerhet tagits bort för att erbjuda en minimalistisk tjänst som erbjuder gratis virtuella mötesrum. Microsoft ägnar huvudsakligen denna grundläggande formel till små strukturer. Stora och medelstora företag kommer istället att behöva vända sig till Teams Room Pro-erbjudandet, som är mycket mer komplett.

Ett mer prisvärt “Pro”-erbjudande

Teams Rooms Pro-erbjudandet har å andra sidan fördelen av att se priset falla. Istället för de $50 som begärs per enhet varje månad, räknar Microsoft nu med $40, eller $10 per månad i rabatt för en tjänst som erbjuder alla funktioner i Teams Rooms.

Det återstår att se vilka priser som kommer att visas i Frankrike, där tjänsten för närvarande faktureras till 42,20 euro exklusive skatter. Detaljer om priser och funktioner som snart kommer att erbjudas av de två nya Microsoft Teams Rooms-formlerna finns på Microsofts webbplats.

Microsoft Teams

Att ladda ned

Microsoft Teams

  • Samtalskvalitet, ljud och video
  • Meddelandefunktioner
  • Ganska generös gratisversion

Microsoft Teams är den idealiska samarbets- och videomjukvaran för användare och företag som redan är fördjupade i Microsofts och Offices ekosystem. Dess mötes- och videofunktioner är kvalitativa, men de som är motståndskraftiga mot MS-miljön kommer inte att byta till Teams.

Microsoft Teams är den idealiska samarbets- och videomjukvaran för användare och företag som redan är fördjupade i Microsofts och Offices ekosystem. Dess mötes- och videofunktioner är kvalitativa, men de som är motståndskraftiga mot MS-miljön kommer inte att byta till Teams.

Källa: MSPowerUser

Relaterade Artiklar

Back to top button