På Meta (Facebook) retar förlusten av vissa förmåner de anställda

Meta

Meta Groups anställda informerades i fredags om förlusten av ett antal förmåner som de åtnjöt på plats. Säg hejdå till betjänad parkering, doggy bags gjorda av cafeterierester och andra gratis tvättmedel – vilket gjorde vissa anställda upprörda.

Dessa förändringar görs för att bättre passa den hybrida karaktären av arbete efter två år av en pandemi som djupt har förändrat hur människor arbetar.

Meta anpassar sig

Den 28 mars planerar Meta-gruppen (Facebook) att hitta några av sina anställda på det enorma Menlo Park-campuset i Kalifornien, med en deltidsarbete på plats. I väntan tillkännagav gruppen slutet på vissa förmåner som tidigare åtnjuts av anställda, vilket gjorde några som kontaktade New York Times.

Anställda har därför inte längre tillgång till gratis tvätt- och kemtvättservice eller bemannad parkering. För det senare är beslutet en del av strategin att minska företagets koldioxidavtryck, vilket indikerade att skyttlar och cyklar hade gjorts tillgängliga över hela campus för människor som ville flytta. Men det som verkar orsaka mest ilska är förändringen i middagstid.

Klockan ringer nu 18.30 jämfört med 18.00 tidigare, vilket hindrar anställda som inte jobbar förrän sent från att njuta av cafeterianmat. För faktiskt, den sista skytteln som för arbetarna tillbaka till sina hem avgår kl. Det bör dock noteras att Meta i januari höjde de årliga socialbidragen från 700 dollar till 3 000 dollar.

Källa: Protokoll, The New York Times

Relaterade Artiklar

Back to top button