På Facebook kommer du snart att kunna ha 5 olika profiler

Facebook

Facebook vill modernisera genom att låta sina användare ha upp till fem olika profiler på ett enda konto. Det här alternativet befinner sig för närvarande i testfasen i USA, med huvudmålet att skapa ny entusiasm för en plattform på tillbakagång.

Informationen har framför allt de senaste dagarna förmedlats av Bloomberg och genom att CNN Business, som pratade med Metas talesperson Leonard Lam. Den nya strategin som Facebook antagit för sina användare är tydlig: anpassa sin upplevelse baserat på deras intressen och relationer “.

En obligatorisk övergång för att stanna i kapplöpningen om sociala nätverk

Till skillnad från TikTok kämpar Facebook för att locka unga människor och ser antalet användare under 25 minska dag för dag.

En alarmerande observation för moderbolaget Meta, som måste reagera genom att erbjuda mer intuitivt och engagerande innehåll i hopp om att öka interaktionen mellan de yngsta och plattformen. Det sociala medielandskapet fortsätter att expandera över tiden, vilket tvingar företag att ständigt anpassa sig och förnya sig för att förbli relevanta och attrahera allt fler aktiva medlemmar.

Facebook är inget undantag från regeln och har för avsikt att hålla i kapp om användare med denna nya funktion som tillåter skapandet av flera profiler.

Strategin för att locka ungdomar igen

Som en del av denna nya funktion som testas kommer det därför nu att vara möjligt att koppla ytterligare fyra profiler till samma konto. Facebook uppmanar särskilt användare att skapa mer specifika profiler som var och en kretsar kring väldefinierade intressen. Du kommer att kunna dedikera en profil till din idrottsutövning, använda en annan för att prata om videospel eller till och med skapa en speciellt för ditt yrkesliv. Varje profil kommer att ha sitt eget flöde, vänner och identitet.

Att lägga till flera profiler är inte helt nytt för Facebook, som redan hade utvecklat detta alternativ för offentliga personer som vill skilja sitt privatliv från sitt yrkesliv. Under 2020 hade plattformen även skapat specifika profiler för studenter. Facebook fortsätter därför sin fart här, i hopp om att få användare – särskilt de yngsta – att vilja interagera kring sina passioner genom dessa nya dedikerade profiler.

Observera att det kommer att vara möjligt att använda pseudonymer för dessa ytterligare profiler, men dessa kommer att förbli föremål för plattformens strikta regler, enligt talespersonen för Meta. Enligt denna riktlinje måste varje användares huvudkonto fortfarande ange sin verkliga identitet.

Källa: Bloomberg, CNN Business

Relaterade Artiklar

Back to top button