På 10 dagar installerades iOS 15 på 1/5 av kompatibla iPhones

iOS 15

Den 20 september rullade Apple ut sin helt nya iOS 15.

Ett nytt operativsystem avsett för iPhone 13 förstås, men även för många tidigare iPhones, upp till iPhone 6S.

Läs också:
Upptäck de dolda funktionerna i iOS 15

iOS 15: redan 20 % användning

Enligt uppgifter som släppts av mixpanel, skulle den nya iOS 15 redan installeras på 19,3 % av kompatibla iPhones i omlopp i världen. Detta tar naturligtvis hänsyn till de nyare iPhone 13s, som kommer med iOS 15, men även äldre modeller, vars ägare har accepterat uppdateringen.

iPhone 13 Pro - iPhone 13 Pro Max test © © Pierre Crochart för Clubic

Kom ihåg att två dagar efter implementeringen av uppdateringen visade iOS 15 en adoptionsgrad på 8,59 %, en andel som var betydligt lägre än iOS 14 förra året, som var nära 15, % på 48 timmar. Uppenbarligen bidrog försäljningen av iPhone 13 till att öka användningen av Apples nya operativsystem.

Läs också:
iOS 15 skulle orsaka beröringsproblem på iPhone 13 och alla andra

Alltmer försiktiga användare

På användarnas sida, om köparna av en ny iPhone 13 inte har något annat val än att utvecklas under iOS 15, verkar ägarna till en tidigare iPhone fortfarande vara försiktiga med ett nytt OS. Faktum är att om det senare i allmänhet åtföljs av nyheter och andra festligheter, kan det också fyllas med buggar … och iOS 15 är inget undantag från regeln.

iPhone 13 Pro - iPhone 13 Pro Max test © © Pierre Crochart för Clubic

Det nya operativsystemet lider faktiskt särskilt av ett problem med upplåsningsfunktionen med Apple Watch, men många användare rapporterar också oro över pekskärmen på sin iPhone.

Det räcker med att säga att “stamgästerna” redan vet att det är mer klokt att vänta några veckor (eller ännu mer) innan man migrerar till en ny version av iOS, för att undvika, så mycket som möjligt, eventuella obehagliga överraskningar.

Källa: Sök efter Softpedia

Relaterade Artiklar

Back to top button