Övertagande av Discord av Microsoft: affären kommer att slutföras nästa månad

Discord logotyp © Discord

Enligt Wall Street Journalkommer Microsoft/Discord-affären att slutföras nästa månad.

Och det är verkligen 10 miljarder dollar som Microsoft har lagt i sina resväskor.

Läs också:
Microsoft förhandlar om att köpa Discord

Jag spenderade överdådigt!

För några dagar sedan fick vi veta att Microsoft diskuterade ett eventuellt övertagande av Discord, en plattform som har mer än 140 miljoner användare varje månad.

Idag är det mycket allvarligt Wall Street Journal vilket indikerar att transaktionen bör slutföras redan nästa månad. Även enligt tidningen kunde Microsoft verkligen betala den nätta summan av 10 miljarder dollar för att ha råd med Discord. När vi älskar räknas vi inte.

Microsofts logotyp © Microsoft

För Microsoft skulle det återigen vara ett stort steg in i spelvärlden. För några månader sedan erbjöd den amerikanska jätten redan Zenimax Media och dess olika studior. Detta för att Game Pass ska kunna ta emot många Bethesda-spel som redan finns tillgängliga, men även de som kommer.

Köpet av Discord av Microsoft väntas bli den dyraste transaktionen som någonsin gjorts av den amerikanska jätten sedan övertagandet av LinkedIn. Observera att Microsoft skulle vara i exklusiv förhandling med Discord, och om det blir ett övertagande är det verkligen Microsoft (och inte Amazon eller någon annan webbjätte) som kommer att vinna vadet. Dom nästa månad alltså.

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button