Överskattade Samsung marknaden? Han slutar med en astronomisk mängd osålda telefoner

Samsung Galaxy A52S © Samsung

Enligt koreanska medier Den elektriskaskulle Samsung ha översvämmat marknaden med miljontals smartphones.

Så pass mycket att tiotals miljoner av dem skulle vara osålda och lagras hos tillverkaren.

Miljontals osålda Samsung-smartphones?

Medan Samsung förbereder formaliseringen (bland annat) av sin nya Galaxy Z Flip 4, får vi veta idag att den koreanska jätten skulle ha överskattat smartphonemarknaden kraftigt. Förvisso tidningen Den elektriska indikerar att mer än 50 miljoner Samsung-smartphones är fullproppade i tillverkarens lager. Detta motsvarar cirka 18 % av dess totala produktion, en andel långt över de vanliga 10 % osålda. I fråga, en efterfrågan som är mindre stark än förväntat och/eller en överdriven produktion.

Man kan med rätta tro att de mest avancerade enheterna (och därmed de dyraste) är de mest drabbade, men så är inte fallet. Det är faktiskt mellanklassen Galaxy A-serien som skulle utgöra den stora majoriteten av mobiler i lager hos Samsung.

Observera att Samsung hade en produktionstakt på cirka 20 miljoner smartphones varje månad, och att den senare nyligen har reviderats nedåt, för att nå 10 miljoner terminaler som produceras varje månad. Slutligen, kom ihåg att 2022 siktade Samsung på att leverera totalt 270 miljoner smartphones över hela världen.

Om samma ämne:
Den europeiska marknaden är inte längre ett eldorado för smartphonetillverkare

Källa: SamMobile

Relaterade Artiklar

Back to top button