Översikt över MS Paint för Windows 7

Om du har gillat att skapa pixelkonst med Måla i Windows XP eller Windows Vista(Windows XP eller Windows Vista) kommer du förmodligen att hata det nya Måla i Windows 7 .

Även om det nya Måla har några nya funktioner och använder nya bandanvändargränssnitt(Ribbon UI) som Microsoft använder i alla Windows och Office-produkter(Windows och Office-produkter), de tog också bort många omhuldade funktioner.

I den här artikeln kommer jag att täcka några av funktionerna som har tagits bort och andra som har lagts till. Efter att ha använt den gamla versionen Måla och den nya versionen ser jag att nykomlingar till Måla kanske tycker att den nya versionen är bra, men veteraner kommer att bli ganska besvikna.

Jag kommer också att skriva om hur du kan få tag i den gamla versionen Måla och använda den i Windows 7 och högre. Om du bara vill göra detta, hoppa till ” Installera gammal version av Paint i Windows 7/8/10 “.

Låt oss först ta en titt på skillnaderna GUI-gränssnitt. (GUI-gränssnitt) Som du kan se från bilderna nedan, Måla gränssnitt för (Paint-gränssnitt)Windows 7 helt annorlunda än versionen Måla för XP och Vista(XP- och Vista-versioner).

ms paint för windows 7

Vad är bra med Windows 7 Paint?

Tyvärr inte många aspekter av det nya Måla vilket skulle ha varit så bra jämfört med de äldre versionerna, men här är vad jag kunde komma på.

Windows 7 Paint har ett renare och modernare utseende

Ur synvinkel GUI(GUI) ny version Måla ser definitivt bättre ut. Detta betyder inte nödvändigtvis att det är lättare att hitta rätt verktyg eller alternativ, men gränssnittet är rent och modernt.

Jag har använt nyare versioner under de senaste åren. kontor och brukade bandgränssnitt(bandgränssnitt) , så det är okej om jag ser knappar och inte menyer.

Dessutom Windows 8 och Windows 10 använda samma bandgränssnitt(bandgränssnitt) för hela operativsystemet, så saker går i den riktningen.

Lyckligtvis kan du fortfarande använda CTRL och + för att öka storleken linjetjocklek(linjetjocklek) vid användning av olika ritverktyg.

Listrutan har bara fyra storlekar att välja mellan, vilket är ganska värdelöst, så att kunna justera tjockleken till valfri storlek med snabbtangenter är mycket viktigt.

Ett annat positivt är att du fortfarande kan klistra objekt och använd transparens(objekt och använd transparens) för att ta bort de vita delarna för att visa vad som finns under. Jag trodde att de blev av med funktionen genomskinlighet(transparensfunktion), men den är bara gömd under ” Välj “.(Välj)

transparent val

Det enda positiva jag kan komma på är införandet av ytterligare penslar och former. Måla var alltid tänkt att vara ett väldigt enkelt verktyg, så det finns inte många flikar, knappar eller alternativ att börja med.

Vad är det för fel på Windows 7 Paint?

Många saker enligt mig! De flesta av dessa klagomål är mindre, men de resulterar alla i en mycket nedslående upplevelse för erfarna användare. Måla .

Let's start off with one of my biggest problems: automatic anti-aliasing on everything.

Vissa människor kommer att älska den här funktionen, men många människor bara hatar den. För tillfälliga användare får kantutjämning att allt ser smidigt och vackert ut, men om du är en grafiker vill du inte nödvändigtvis att allt ska jämnas ut automatiskt. Ett alternativ för att aktivera eller inaktivera måste läggas till för detta.

Second annoyance: Paint auto-selects any line or object after you draw it

I äldre versioner Måla man kunde börja dra en linje, och sedan direkt efter att ha släppt musknappar(musknapp) fortsätt att rita ytterligare en linje. Detta gjorde det lättare att rita “prick-till-prick” med Måla .

Nu när du ritar en linje väljer den linjen och du kan inte fortsätta att rita från den punkten. Detta är väldigt irriterande och gör det väldigt svårt att dra in Måla .

Third problem: drawing solid colors with the brush doesn't work with paint bucket

Det jag menar är att när man målar enfärgade med en pensel och sedan försöker fylla den med en annan färg, den nya Måla lämnar en kontur runt penseldrag(penseldrag) .

Windows 7 ritar konturer

Windows XP och Vista Paint(Windows XP och Vista Paint) hade inga sådana problem. Du kan bara fylla smeta(penseldrag) med en annan färg och det kommer att fylla hela strecket utan några konturer. Återigen(Återigen), en mindre förändring, men det gör stor skillnad för vissa typer av designers.

Det finns en väg runt detta att använda Pennverktyg(Blyertsverktyg)” genom att rita en linje och sedan använda målarfärgsburk(målarfärgsburk) . Det finns ingen svart kontur när du använder en penna.

Fourth mistake: removal of solid pixel brushes

Om du har gjort mycket pixel-för-pixel-redigering i Måla gammal version tillåten(version låter) du faktiskt gör ändringar på pixelnivå med solida pixelpenslar. Nu har du alla dessa nya penslar som airbrush, penna etc. som är ganska bra, men de gamla behövde inte tas bort.

Det finns andra frågor, men jag ska inte lägga för mycket tid på det. Vissa saker är bara väldigt svåra att hitta, medan det i tidigare versioner var uppenbart.

Till exempel var det enkelt att invertera färger i den gamla versionen: klicka bara på menyn eller använd en snabbtangent. I den nya versionen behöver du högerklicka på ett objekt, varefter du ser ett alternativ. Det är okej, men det tar lite tid att vänja sig vid om du har uppgraderat från en äldre version.

Installera den gamla versionen(Installera gammal version) Paint i(Måla) Windows Windows 7/8/10

Om du kan leva med den nya versionen Måla , Grattis. Om inte, kan det vara värt att återgå till en äldre version.

Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att installera det gamla Färgversion(Måla) in Windows 7 och senare versioner. Det finns faktiskt två sätt: ladda ner programmet eller byta ut det manuellt Måla i Windows 7 . Det första sättet är förmodligen enklare och mindre riskabelt.

Paint XP är standarden gammal MS Paint som kan köras in Windows 7 och Windows 10 .

När du springer EXE-fil(EXE-fil), se till att klicka på ” Anpassad installation(Anpassad installation) ” , avmarkera sedan den valfria oönskad programvara(skräpprogram) som han vill installera. Så länge du gör detta får du bara Målarprogram och ingenting(Målprogram och inget) mer.

Den andra metoden är mer teknisk, men som tur är har någon skrivit en detaljerad tutoria l. Hoppas(Förhoppningsvis) kommer en av dessa två metoder att fungera för dig. Om du har några frågor lämna gärna en kommentar. Njut av!

Om du är någon som gladeligen skapat pixelkonst med Paint på Windows XP eller Windows Vista, kommer du förmodligen att hata den nya Paint i Windows 7.

Även om den nya Paint har några nya funktioner och använder det nya Ribbon UI som Microsoft använder i alla sina Windows- och Office-produkter, har de också tagit bort många omhuldade funktioner.

I den här artikeln ska jag gå igenom några av funktionerna som har tagits bort och andra som har lagts till. Efter att ha använt den äldre versionen av Paint och den nya versionen kan jag se hur nykomlingar på Paint kan tycka att den nya versionen är bra, men veteraner kommer att bli ganska besvikna.

Jag kommer också att skriva om hur du kan skaffa den gamla versionen av Paint och använda den i Windows 7 och högre. Om du bara vill göra det, hoppa ner till Installera gammal version av Paint i Windows 7/8/10 sektion.

Låt oss först ta en titt på skillnaderna i GUI-gränssnittet. Som du kan se från bilderna nedan är Windows 7 Paint-gränssnittet helt annorlunda än XP- och Vista-versionen av Paint.

ms paint xp

ms paint för windows 7

Vad är bra i Windows 7 Paint?

Tyvärr finns det inte många aspekter av den nyare Paint som är så bra jämfört med äldre versioner, men här är vad jag kunde komma på.

Windows 7 Paint har ett renare och modernare utseende

När det gäller GUI ser den nya versionen av Paint verkligen bättre ut. Det betyder inte nödvändigtvis att det är lättare att hitta de verktyg eller alternativ du vill ha, men gränssnittet är rent och modernt.

Jag har använt nyare versioner av Office under de senaste åren och har vant mig vid bandgränssnittet, så det är ingen stor sak att se knappar snarare än menyer.

Dessutom använder Windows 8 och Windows 10 samma bandgränssnitt över operativsystemet, så allt går i den riktningen.

Tack och lov kan du fortfarande använda CTRL och + för att öka storleken på linjetjockleken när du använder de olika ritverktygen.

I rullgardinsmenyn finns det bara fyra storlekar att välja mellan, vilket är ganska värdelöst, så det är viktigt att fortfarande ha möjligheten att justera tjockleken till vilken storlek som helst med snabbtangenterna.

Ett annat positivt är att du fortfarande kan klistra in ett föremål och använda transparens för att ta bort de vita delarna för att avslöja vad som finns under. Jag trodde att de hade blivit av med transparensfunktionen, men den är bara gömd under Välj knapp.

transparent urval

Det enda andra positiva jag kan komma på är införandet av några fler penslar och former. Paint var alltid tänkt att vara ett väldigt enkelt verktyg, så det finns inte en massa flikar, knappar eller alternativ att börja med.

Vad är dåligt i Windows 7 Paint?

Mycket grejer enligt mig! De flesta av dessa klagomål är mindre, men de ger alla en mycket frustrerande upplevelse för veterananvändare av Paint.

Let's start off with one of my biggest problems: automatic anti-aliasing on everything.

Vissa människor kommer att älska den här funktionen, men många människor kommer helt enkelt att hata den. För tillfälliga användare gör kantutjämning att allt ser smidigt och snyggt ut, men om du är en grafiker kanske du inte nödvändigtvis vill att allt jämnas ut automatiskt. Ett alternativ borde ha lagts till för att detta ska kunna aktiveras eller stängas av.

Second annoyance: Paint auto-selects any line or object after you draw it

I de äldre versionerna av Paint kunde du börja rita en linje och sedan fortsätta att rita ytterligare en linje direkt efter att du släppt musknappen. Detta gjorde det väldigt enkelt att rita punkt-till-punkt med Paint.

Nu när du ritar en linje väljer den linjen och du kan inte fortsätta rita från den punkten. Detta är riktigt irriterande och gör det mycket svårare att rita i Paint.

Third problem: drawing solid colors with the brush doesn't work with paint bucket

Vad jag menar är när du ritar enfärgade med hjälp av penseln och sedan försöker fylla den i en annan färg, den nya färgen lämnar en kontur runt penseldraget.

Windows 7 målarkonturer

I Windows XP och Vista Paint var detta inget problem. Du kan bara fylla penseldraget med en annan färg och det skulle fylla hela draget utan någon kontur. Återigen, mindre förändring, men gör stor skillnad för vissa typer av designers.

Det finns en väg runt detta och det är genom att använda pennverktyget, rita linjen och sedan använda färghinken. När du använder pennan finns det ingen svart kontur.

Fourth mistake: removal of solid pixel brushes

Om du redigerade mycket pixel för pixel i Paint, låter den äldre versionen dig verkligen göra redigeringar på pixelnivå med de solida pixelpenslarna. Nu har du alla dessa nyare borstar som airbrush, krita, etc, som är bra, men de äldre borde inte ha tagits bort.

Det finns andra problem, men jag ska inte slösa för mycket tid på det. Vissa saker är bara väldigt svåra att hitta, medan det var uppenbart i tidigare versioner.

Till exempel var det enkelt att invertera färger i den äldre versionen: klicka bara i menyn eller använd snabbtangenten. I den nya versionen måste du högerklicka på objektet och då ser du alternativet. Ingen stor grej, men tar lite tid att vänja sig vid om du kom från den äldre versionen.

Installera gammal version av Paint i Windows 7/8/10

Om du kan leva med den nya versionen av Paint, så grattis. Om inte, kan det vara värt att gå tillbaka till den äldre versionen.

Lyckligtvis finns det ett enkelt sätt att skaffa den äldre Paint i Windows 7 och högre. Egentligen finns det två sätt: ladda ner ett program eller byta ut Paint manuellt i Windows 7. Den första metoden är säkerligen enklare och mindre riskabel.

Paint XP är den vanliga gamla MS Paint som du kan köra på Windows 7 och Windows 10.

När du kör EXE-filen, se till att klicka på Anpassad installation avmarkera sedan den extra skräpprogramvara som den vill installera. Så länge du gör det får du bara Paint-programmet och inget annat.

Den andra metoden är mer teknisk, men tack och lov har någon skrivit en detaljerad handledning. Förhoppningsvis fungerar en av dessa två metoder för dig. Om du har några frågor, skriv gärna en kommentar. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button