Överraskning! Instagram Reels kommer till…Facebook, låt oss se hur det fungerar

Facebook Reels share © Facebook

Meta rullade precis ut till Facebook en videofunktion välkänd för Instagrammers: Reels. I slutet av artikeln förklarar Clubic hur det fungerar på det sociala nätverket.

Uppförd som ett format som ” växer snabbast Inom Meta-gruppens sociala nätverk, enligt Mark Zuckerberg själv, landar nu Reels, som låter Instagram-användare skapa korta, roliga och underhållande videor på cirka sextio sekunder, på Facebook. Den kaliforniska gruppen har precis gjort tillkännagivandet och specificerar att formatet även är tillgängligt i Frankrike, från och med nu, både på iOS och Android.

Facebook-rullar anpassade till Instagrams, begränsade till 60 sekunder

Användare från mer än 175 länder, inklusive Frankrike, har nu tillgång till Reels-funktionaliteten på sin mobil, från det sociala nätverket med flest medlemmar i världen: Facebook (2,91 miljarder). Denna nyhet bekräftar ökningen av video på Facebook, som idag representerar nästan hälften av det innehåll som konsumeras, i tid, på plattformen.

Reels ansluter sig till Facebook Live, Facebook Watch och de berömda berättelserna, redan från Instagram, som ett videoformat som gjorts tillgängligt för användarna, för att skapa underhållande pellets som är lätta att titta på. Genom att distribuera Reels på Facebook tar Meta tillfället i akt att lansera flera nya funktioner kring detta format:

  • Remix-funktionen, som låter dig skapa en ny rulle bredvid en befintlig rulle. Den ursprungliga rullen visas till vänster på skärmen, medan remixen visas till höger. Användaren kan sedan inkludera en del av eller hela en rulle som postats av en annan person.
  • Ett utökat format. Om Instagram från början begränsade sina rullar till 15 sekunder innan den utökade den här stapeln till 30, och i dag till 60 sekunder (och kanske snart till 90 sekunder), håller Facebook redan på att anpassa sig till sin lillebror genom att ge sina användare möjligheten att utföra 60 sekunder Rullar så snart funktionen är utplacerad.

🎙 Deklarationen av Mark Zuckerberg, chefen för Meta :

Reels är redan vårt överlägset snabbast växande innehållsformat, och idag gör vi det tillgängligt för alla på Facebook. Vi vill att Reels ska vara det bästa stället för kreatörer att få kontakt med sin community och tjäna sitt uppehälle, så vi lanserar också nya verktyg för intäktsgenerering. »

Alternativ för intäktsgenerering kommer snart för innehållsskapare på Facebook

För att främja denna lansering och göra den känd för sina användare, har Meta planerat att erbjuda verklig synlighet till Reels i olika Facebook-utrymmen. Detta inkluderar förslag på både grupper, titta och inlägg. Reels innehåll kan också delas direkt i Story och importeras från ett Instagram-konto.

Facebook ser lanseringen av Reels som det perfekta tillfället att ge det sociala nätverket ett lyft genom att erbjuda ett av de verktyg som är mest uppskattade av innehållsskapare på Instagram. De senare kommer att kunna nå en ännu större publik på Facebook och därmed öka sin publik. Plattformen har för avsikt att under de kommande veckorna introducera en funktion för intäktsgenerering för dessa rullar, tack vare reklambanners och klistermärken.

Så, kommer Reels att bli en inkomstkälla för kreatörer på Facebook? Meta tror på detta och testar redan överlagringsannonser för kreatörer i USA, Kanada och Mexiko. Bannerannonser kommer att visas som en halvgenomskinlig överlagring på undersidan av rullen, medan dekaler kan placeras var som helst på rullen av skapare. Dessa två alternativ för intäktsgenerering bör endast resultera i ” minimala avbrott ”Lovar Facebook.

Men förresten, hur skapar man en rulle på Facebook?

Det hela är väldigt vackert, kommer du att berätta för oss, men hur skapar du en rulle på Facebook? I verkligheten är det ganska enkelt, och processen kräver bara fem steg inom allas räckhåll.

  • Först måste du öppna Facebook-appen, tryck på etiketten Reels och välj knappen “Skapa en rulle”.
  • Sedan kan du trycka på den traditionella röda och vita inspelningsknappen för att spela in en ny video. Det är också möjligt, via fotoikonen längst ner till vänster på skärmen, att lägga till befintliga video- eller fotoklipp till din rulle.
  • Du kan lägga till text, effekter, undertexter, ljud och till och med en timer till din rulle genom att trycka på sidoikonerna, som finns till höger på skärmen.
  • Sedan kan du skriva en beskrivning kopplad till rullen och definiera din målgrupp. Här frågar Facebook dig ” Vem kan se rullarna som du lägger upp. Det betyder att du, som en klassisk publikation på plattformen, kan definiera vem som ska se videomärket. Vi finner därför det offentliga läget, med en rulle tillgänglig för alla, även utanför Facebook; vänläge, tillgängligt för dina Facebook-kontakter; och läget “vänner utom…”. Du kommer att välja ditt alternativ för andra framtida videor, med vetskapen om att du alltid kan återkomma till det här alternativet.
  • Slutligen, allt du behöver göra är att trycka på knappen “Dela rullen” för att publicera den. Och voila!
Gör din rulle till Facebook © Alexandre Boero för Clubic

Relaterade Artiklar

Back to top button