Överraskning, att hitta ditt bitcoin-lösenord har blivit en lukrativ affär

Lösenord

Berättelserna om kryptovalutor förlorade för alltid är legio, men hur är det med de lyckliga som har kunnat hitta sina dyrbara valutor tack vare specialiserade webbplatser?

Flera företag erbjuder sig att hitta lösenordet till din kryptoplånbok tack vare den brute force som hackare använder för att låsa upp vilket konto som helst. Men förvänta dig inga mirakel eftersom dessa företag behöver ditt samarbete, samt en betydande provision.

Enda lösningen, brute force

Ursprungligen alltid samma berättelser som befolkar världen av kryptovaluta. Människor som samlade på sig bitcoin eller ETH före bullrun 2017 lämnade ibland sina pengar i virtuella plånböcker, men några stals eller glömde hela eller delar av sitt lösenord. Så det är bara naturligt att en blomstrande marknad för lösenordsåterställning har dykt upp.

Wallet Recovery Service-företaget har funnits sedan 2013, då många kryptoplånböcker bara krävde ett klassiskt lösenord för att komma åt dem. Samma sak för webbplatsen Crypto Asset Recovery, som påstår sig kunna hjälpa sina kunder om, och endast om, lösenordet är mindre än 15 tecken och om kunden har åtminstone en vag uppfattning om några bokstäver i lösenordet .

Ingen mirakellösning därför, eftersom företag utnyttjar den gamla goda tekniken brute force, som går ut på att skriva olika lösenord så snabbt som möjligt tack vare Linux-hårdvara. Låt oss specificera: den här tekniken tillåter dig inte att täcka en kärnfras med tolv eller 24 ord, inte heller ett lösenord som är för långt. I händelse av ett komplext och självgenererat lösenord, gå också din väg, eftersom maskinen kan ta ett eller två århundraden att knäcka det.

En framgångskvot satt till 32 %

Trots dessa begränsningar kan dessa företag agera på ett imponerande antal plånböcker, Trezor och Ledger i täten, men även virtuella plånböcker som Coinomi och Metamask. Denna jakt på förlorade skatter berör inte bara bitcoin, utan mer än hundra andra kryptotillgångar som ETH eller dogecoin.

Charlie Brooks, grundaren av Crypto Asset Recovery, förklarar Vice att framgångskvoten för sin webbplats är 32%. Med en provision på 20 % på bytet som hittats, här är en affärsmodell som inte känner någon kris, även om sajten inte tar ut något i händelse av misslyckande. Företaget sänker denna ränta till 15% om mängden krypto som hittas är större än $100 000.

Källa: Vice

Relaterade Artiklar

Back to top button