Över 150 000 franska bankkort hittade till försäljning på den mörka webben

bankkort © Alexander Gatsenko / Shutterstock.com

I en ny undersökning som publicerades på onsdagen, NordVPN förklarar att ha upptäckt inte mindre än 4 miljoner bankkort till salu på den mörka webben. Mer än 150 000 av dem tillhör fransmän och säljs till löjliga priser.

Uppgifterna som rapporterats i den senaste forskningen utförd av NordVPN är skrämmande, men vittnar om attraktionskraften hos kreditkortsanvändare. Kanske visar de till och med den senares “för stora” attraktionskraft. De franska betalkort som upptäckts på den mörka webben under studien är värda till exempel i genomsnitt 17 dollar styck. En trivialisering som säger mycket om det överflödiga utbudet.

Frankrike, det mest drabbade europeiska landet

Cirka 4,48 miljoner bankkort har upptäckts på den mörka webben av NordVPN. Amerikaner, med 1,56 miljoner kort, och australiensare, med 419 806, är mest drabbade. Fransmännen är dock inte heller utelämnade. Med 154 016 bankkort var fransmännen inte skonade, långt ifrån, eftersom Frankrike helt enkelt är det mest drabbade europeiska landet, före Storbritannien och dess 134 607 kort.

Det bör också noteras att, bara för Frankrike, nästan hälften av de bankkort som upptäckts är Visa-kort (78 441), följt av Mastercard (49 549) och American Express (2 353). När det gäller riskindexet, en jämförelse mellan antalet bankkort i omlopp och befolkningsstatistiken för varje land från Förenta Nationerna, insåg NordVPN att Frankrikes index låg på 0,42, ett långt ifrån Nya Zeeland (0,8), Australien ( 0,85) och Hong Kong (1), de tre bästa.

I mer än ett decennium har bankkortsbedrägerier varit på uppgång och har inte skonat något större land. NordVPN ville veta mer om kostnaden för ett kreditkort på den mörka webben och orsakerna som kunde förklara varför denna underjordiska marknad exploderar.

Svaret är att cyberkriminella lätt kan tjäna mycket pengar. Även om ett kort bara kostar runt 10 dollar i genomsnitt, kan en hackare tjäna över 40 miljoner dollar på att sälja en enda databas, som den vi analyserade. förklarar företagets tekniska direktör, Marijus Briedis.

Ett franskt bankkort till cirka 15 euro på den mörka webben

Priset på franska bankkort som grävts fram på det mörka nätet varierar mellan 1 och 24 dollar, till ett genomsnittspris på runt 17 dollar, eller cirka 15 euro. Frankrike ligger återigen i täten, även om snittpriset når 20 dollar i Filippinerna och Hongkong. Amerikanska, australiska och mexikanska kort är billigast.

NordVPN bankkort © NordVPN

Det du förmodligen undrar är hur dessa bankuppgifter kunde ha hamnat på den mörka webben, förutom traditionella dataläckor. Allt oftare använder hackare tekniken för brute force attack. Och det är det som är mest oroande. Den brute force attacken består i att försöka gissa ett lösenord, genom att försöka, med hjälp av en dator, alla möjliga kombinationer. ” Tyvärr finns det få lösningar för att skydda dig mot detta hot, om du inte använder ditt bankkort. Det viktigaste är att vara vaksam säger NordVPN.

Det är därför alltid bättre att vara försiktig och kontrollera dina onlinekonton mycket regelbundet, utöver det faktum att vi strängt rekommenderar dig att inte registrera några betalningsmedel online, som en försiktighetsåtgärd.

Källa: NordVPN pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button