Oväntat fel i nätverksanslutningar: lösning på detta problem

Oväntat fel i nätverksanslutningar

Många fel kan uppstå när vi använder Windows och ibland är dessa fel relaterade till anslutningar. En av dem är när det dyker upp ett oväntat fel i nätverkskopplingar . Detta tillåter oss inte att navigera normalt och vi måste vidta åtgärder för att försöka lösa det. Vi vet redan att det är det mest använda operativsystemet på stationära datorer, så det kan påverka många användare.

Vi ska prata om det. Vi kommer att förklara olika typer av åtgärder som vi kan göra för att försöka lösa felet. Målet blir att Internet anslutning fungerar korrekt och vi kan navigera normalt. Det finns olika punkter som vi måste ta hänsyn till för att uppnå detta.

Starta om datorn och routern

Något grundläggande som vi måste ta hänsyn till är att starta om datorn och routern . Det här kanske inte löser det, men det är ett första tips vi kan göra. Ibland löses dessa typer av fel med något så enkelt som att stänga av vår enhet och slå på den igen.

När det gäller routern måste den startas om ordentligt. Vi måste stänga av den och hålla den avstängd i minst 30 sekunder. På den tiden kunde vi slå på den igen. På detta sätt kommer omstarten att slutföras. När allt kommer omkring är routern en grundläggande del av våra anslutningar och ibland kan den här typen av problem lösas på detta sätt.

Avinstallera och installera om nätverksdrivrutiner

En av de mest effektiva lösningarna är att avinstallera och installera om nätverksdrivrutiner . På så sätt kan vi lösa det här problemet som drabbar användare av Windows 10. Det är vanligt att den här typen av fel löses genom att korrekt installera om nätverkskortets drivrutiner.

För att göra detta måste du gå till Start, vi skriver Enhetshanteraren, sedan går vi till Nätverksadaptrar . Där kommer vi att se alla alternativ som vårt team har. Vi måste helt enkelt välja den som passar vår enhet och klicka på Avinstallera enhet. Det kan vara Ethernet-nätverkskortet eller även det trådlösa kortet.

När vi har gjort det måste vi gå in Stock och klicka på Sök efter maskinvaruändringar. Vad systemet kommer att göra är att lägga till drivrutinerna för den enheten igen. Något sätt att installera om dem och se om det löser problemet.

Uppdatera drivrutiner

Vi kan göra något liknande när vi uppdaterar drivrutiner. Vi kan göra detta med nätverksenheter som orsakar problem. Vi återvänder till Start, anger Enhetshanteraren och åtkomst till nätverkskort .

Den här gången måste vi högerklicka på namnet och klicka på Uppdatera drivrutin. På så sätt säkerställer vi att den senaste versionen är installerad.

Ibland när du uppdaterar Windows kan problem påverka andra drivrutiner. De kanske inte känner igen den äldre versionen, till exempel. Därför är det alltid viktigt att ha de senaste versionerna tillgängliga uppdaterade. Dessutom kommer vi att ha de senaste nyheterna tillgängliga för att förbättra prestandan, utöver att åtgärda säkerhetsproblem som kan uppstå.

Inaktivera IPv6-protokoll

Vissa användare rapporterar att ett sätt att åtgärda det oväntade felet i nätverksanslutningar är att inaktivera IPv6-protokoll . Vi kan göra det genom att följa några enkla steg som vi ska förklara.

Det första är att återigen gå till Start och skriva Kontrollpanelen. Senare går vi in ​​på Nätverk och Internet och vi går till Center för nätverk och delade resurser. Här går vi in ​​Ändra adapterinställningar. I adaptern som intresserar oss klickar vi med den andra knappen och vi klickar på Egenskaper.

Ta bara bort Internet Protocol version 6-valet och klicka på OK. På så sätt kan vi lösa detta problem.

Kontrollera DNS-servrar

En annan möjlig lösning är att kontrollera DNS-servrarna. För att göra detta måste du gå till kontrollpanelen, ange Nätverk och Internet och välja Center för nätverk och delade resurser.

Vi ska byta nätverkskort och högerklicka på nätverkskortet. Senare går vi till Egenskaper och dubbelklickar på Internet Protocol IPv4. Där kan vi ändra dns och kontrollera om detta kan vara problemet som orsakar detta fel.

Återställ systemet till en tidigare punkt

Installerade vi nyligen något som kan ha orsakat felkonfiguration eller till och med skadade filer? Ett annat alternativ vi kan göra är att återställa systemet till en tidigare punkt. Till exempel om vi gjorde en stor uppdatering och det genererade något slags problem. Även om vi installerade ett program. Det är ett alternativ tillgängligt i Windows 10 och vi kan använda det enkelt.

I korthet är det här några steg som vi kan utföra när det oväntade felet dyker upp i nätverksanslutningar i Windows 10. Som vi vet är det det mest använda operativsystemet i stationära datorer idag. Det betyder att det kan påverka många användare. Lösningen kan vara enkel.

Relaterade Artiklar

Back to top button