Outlook.com och OneDrive: några nya funktioner för bättre produktivitet

outlook © shutterstock.com

Parallellt med ett helt nytt gränssnitt för sitt Windows-operativsystem fortsätter Microsoft att utveckla sina webbtjänster. Syn
och OneDrive drar också nytta av några nya funktioner.

Som vi vet designar Microsoft en helt ny e-postklient som heter One Outlook. Baserat på Outlook.coms nuvarande Progressive Web App kommer den att erbjuda bättre integration i operativsystemet. Det krävs också att e-posthanteraren och standardkalendern ersätts.

Läs också:
Den framtida One Outlook-appen, som ska kombinera kalender och brevlåda, har läckt ut på internet

Outlook.com: smarta påminnelser

Enligt OnMSFT arbetar Redmond-förlaget just nu på en liten nyhet för att automatiskt skicka en varning till en användare om denne inte har svarat eller behandlat ett e-postmeddelande i sin inkorg.

Denna funktion liknar den som redan erbjuds i Gmail. Men hos Microsoft skulle den här nya artificiella intelligensalgoritmen kunna analysera innehållet i brevlådan och föra meddelanden till toppen av listan som användaren inte har svarat på.

Inledningsvis kommer den här nya funktionen att distribueras på Microsoft 365-konton, från mitten av februari, i synnerhet för att förbättra professionellt samarbete och e-postutbyten som kräver regelbunden övervakning. Microsoft bör då erbjuda denna nya funktion till alla användare.

OneDrive © Microsoft

OneDrive: upp till 250 GB per fil

OneDrive-lagringstjänsten drar också nytta av en liten uppdatering. Medan den maximala storleken på en importerbar fil hittills varit 100 GB, har denna utökats till 250 GB. Microsoft anger att det gäller uppladdningar till OneDrive, men även till SharePoint och Microsoft Teams.

Självklart föreställer vi oss att detta inte kommer att ha någon större inverkan för de flesta användare. Men i ett blogginlägg förklarar Microsoft att med denna nya gräns …

“…du kommer enkelt att kunna dela stora filer som en 3D-modell av en ny byggnad, en företagspresentation filmad i 8K, en stor databas för en klinisk prövning av vaccin, eller forskningsprojekt, eller stora videor för utbildningsprojekt”.

Microsoft tillägger att de har optimerat uppladdningen genom att klippa filerna i bitar, som var och en skyddas av en unik krypteringsnyckel. Redaktören påminner om att endast de ändringar som görs av en samarbetspartner kommer att synkroniseras för att inte behöva ladda ner en fil i sin helhet.

Denna nya gräns kommer att börja rullas ut i slutet av månaden för allmän tillgänglighet i slutet av Q1.

Källa: ONMSFT
, Microsoft

Relaterade Artiklar

Back to top button