OUI.sncf blir SNCF Connect, ny sida och ny app, men vad är skillnaderna?

SNCF Connect mobil © SNCF

Med denna nya applikation vill SNCF förenkla användarupplevelsen för sina användare genom att samla all information i en enda plattform.

Slut på spelet för OUI.sncf. Från och med idag kommer användare av järnvägsbolaget att upptäcka SNCF Connect, en ny järnvägsinformations- och biljettbokningsplattform.

En översyn som tog ett år att utveckla

Det uttalade målet för SNCF:s tekniska team är att effektivisera och förenkla användarupplevelsen, fragmenterad under flera år mellan flera webbplatser eller mobilapplikationer.

Faktum är att om OUI.sncf var ett måste för att köpa transportbiljetter eller rabattkort, var praktisk information för plattformen för nästa tåg endast tillgänglig med programvaran SNCF Assistant, vilket tvingade resenärer till pendeln mellan de två mjukvarorna.

SNCF Connect © Clubic.com

SNCF Connect samlar alla dessa tjänster på en enda webbplats och en enda applikation för TGV-, TER- och RER-användare, även om en del mycket specialiserad programvara som “My line C”-applikationen fortfarande är tillgänglig för tillfället.

Mjukvaran producerades med Flutter-ramverket, utvecklat av Google, och krävde ett års arbete för de 200 utvecklare som mobiliserades i ämnet. Detta tekniska val gör det möjligt att erbjuda samma funktionalitet till Android- och iOS-användare, och identiska uppdateringar, oavsett plattform.

En enklare och mer avslappnande applikation för ögonen

Gränssnittet har ett mörkt tema som erbjuder bättre visuell komfort för användarna, men som också, enligt företaget, tillåter att förbruka mindre energi på skärmarna på smartphones och surfplattor genom att kräva mindre ljusstyrka på skärmen.

SNCF Connect © Clubic.com
SNCF Connect © Clubic.com

© SNCF

SNCF Connect erbjuder därför, på sin webbversion som på mobilversionen, en startsida som huvudsakligen består av ett sökfält som låter dig ange din nästa destination för att snabbt boka en biljett.

Det är också möjligt att lägga till dina favoritstationer för att snabbt se nästa avgångar och motsvarande spår, eller trafikinformation på höghastighetslinjerna, TER, RER och Paris tunnelbanor.

SNCF Connect © Clubic.com
SNCF Connect © Clubic.com

© SNCF

SNCF Connect tillåter också användare i Île-de-France att ladda sitt Navigo-pass direkt från mobilapplikationen, med hjälp av NFC-chippet på sin smartphone och sitt kreditkort eller en mobil betalningsmetod som Apple Pay.

SNCF Connect © Clubic.com
SNCF Connect © Clubic.com

© SNCF

Var dock försiktig, färgen är fortfarande fräsch och vissa alternativ som finns i OUI.sncf-applikationen, som att lägga till biljetter till Apple Maps-applikationen, är inte längre tillgängliga för tillfället.

Om du redan använder OUI.sncf är uppdateringen nu tillgänglig på App Store och Google Play Store för de som har bråttom. SNCF Assistant-applikationen är fortfarande online, men den bör snart försvinna från båda butikerna.

Källa: iGeneration

Relaterade Artiklar

Back to top button