Otroligt: ​​han skapar en dator i Minecraft som kan köra Minecraft

Minecraft Chungus 2 © sammyuri

Att återvända Minecraft spelbar i Minecraft ? Det är inte nödvändigtvis särskilt användbart, men det är bedriften som uppnås av en extremt tålmodig spelare. Ett helt galet projekt som tog veckors arbete…

Och allt detta möjliggjordes endast tack vare de möjligheter som Mojangs spel erbjuder.

En dator utan dess like

Genom åren har samhället Minecraft har aldrig slutat imponera på oss med sina allt mer ambitiösa skapelser. Användare har alltså kunnat återge emblematiska platser “kub för kub”, såsom Hogwarts slott eller Disneyland Park. Idag presenteras ett helt annat projekt för oss.

Faktum är att flera spelare har arbetat i långa veckor med designen av Chungus 2. Bakom detta namn döljer sig en häpnadsväckande dator tillverkad i Minecraft. Den virtuella maskinen körs tack vare komponenterna i spelet.Det finns facklor, kolvar, spakar eller till och med redstone vars syfte är att göra det hela fullt funktionellt.

En ganska enkel Minecraft, men igång

I grund och botten tillät den allra första versionen av Chungus dig att bara spela lågenergititlar som Orm Var Tetris. Denna andra iteration går mycket längre eftersom dess komponenter har förbättrats. Det finns till exempel en 1 Hz-processor tillsammans med ett AMOGUS-grafikkort och dess 6 KB videominne. Allt på en skärm med 96 x 96 pixlar som bara klarar två olika färger. Detta är uppenbarligen ingen dröm, utan för en dator i Minecraftdet är inte så illa !


På den här enheten fungerar Microsoft-titeln i 3D i en nödvändigtvis reducerad version. Men många mekaniker som resursutvinning och verktygstillverkning finns där. Därmed kunde personen bakom detta initiativ skapa ett litet hus. Observera i förbigående att spelet går väldigt långsamt och att det krävs flera dagar för att generera en 3D-bild. Så videon ovan snabbades upp cirka 2 miljoner gånger för att få en “smidig” look.

Vi kan fortfarande hälsa prestationen!

Minecraft

Att ladda ned

Minecraft

  • Oändlig livslängd
  • Olika möjliga lägen (solo/multiplayer, överlevnad/kreativ)
  • Nytt innehåll regelbundet tillgängligt

Minecraft släpptes 2011 och är ett globalt framgångsrikt blockbaserat utforsknings- och äventyrsspel. Ursprungligen utvecklad för Windows, Mac och Linux, finns den nu i Pocket Edition på Android, iOS och många andra system.

Minecraft släpptes 2011 och är ett globalt framgångsrikt blockbaserat utforsknings- och äventyrsspel. Ursprungligen utvecklad för Windows, Mac och Linux, finns den nu i Pocket Edition på Android, iOS och många andra system.

Källa: speldator

Relaterade Artiklar

Back to top button