Otroligt av forskare: det upptäcktes hur man hittar utomjordingar

En forskning av professorn i fysik vid University of California i Los Angeles, Ben Zuckermankonstaterar att det finns ett verkligt och definitivt sätt att kunna hitta en avancerad utomjordisk civilisation.

Enligt Zuckermans resonemang måste en främmande civilisation som ur teknisk synvinkel lyckas vara mycket avancerad och leva länge, nödvändigtvis lösa sina problem relaterade till energiresurser. Därför måste vi kunna hitta Dyson sfär som civilisationen har byggt runt sin stjärna, en vit dvärg.

Denna teori var föremål för en ytterligare teoretisering av en engelsk fysiker och hänvisar till en struktur som är kapabel att samla all energi som kommer från en stjärna. Projektet är extremt komplext, förutom det faktum att en stjärna det kan inte vara för evigt – den skulle först förvandlas till en röd jätte och sedan till en vit dvärg.

Runt en vit dvärg finns Dyson-sfärerna

Dysonsfärer bör sökas runt vita dvärgar. Om vi ​​skulle lyckas med forskningen skulle vi stå inför en mycket långlivad och avancerad utomjordisk civilisation som skulle ha löst alla energiproblem som idag vi människor har.

Faktum är att dessa lyckas ha all energi de behöver för att leva livet, undvika från början av extrahera det från sin hemplanet som vi gör för att undvika att oundvikligen leda till dess förstörelse.

, säger Zuckerman. .

Dagens undersökningar om vita dvärgar har inte intygat förekomsten av Dyson-sfärer. Trots detta gör den rikliga närvaron av planeter runt stjärnorna denna beräkning nästan värdelös, eftersom det kan finnas åtminstone ytterligare 9 miljoner potential främmande civilisationer på andra håll.

Relaterade Artiklar

Back to top button