Orange, som Gratis, kommer att klippa det delade Wi-Fi-nätverket i sina lådor

Apelsinbutik © Orange

En sida vänder för dem som gillade att ansluta gratis till WiFi-hotspots i operatörernas boxar.

För att behålla kunder och göra lite reklam till låg kostnad, hotspots Gratis Wi-Fi har varit på frammarsch i flera år. Idag är de väldigt nära att försvinna.

Läs också:
Gratis wifi är officiellt över (men inte FreeWifi_Secure)

Den tidigare Gratis

Redan i början av året satte Free ett mer eller mindre abrupt slut på nästan tolv år med Free_WiFi. Utan att någon officiell kommunikation ännu hade ägt rum svarade operatören en användare som blev förvånad över att inte hitta funktionen på ISP:s nya generationsboxar.

Faktum är att Freebox Delta och Freebox Pop inte aktiverar det berömda Free_WiFi. Förklaringen – officiell denna gång – lät dock inte vänta på sig. Redan i februari bekräftade Free effektivt slutet av Free_WiFi, vilket motiverade detta försvinnande med ett mindre behov, på grund av utvecklingen av mobilplaner med data.

Läs också:
5G: Orange och Free är fortfarande i täten på “kärnbandet” (3,5 GHz)

Slut på tjänsten den 1 augusti 2021

Idag följer Orange därför sin konkurrents ledning. Användare av Oranges Wi-Fi Hotspots-tjänst fick ett e-postmeddelande som förklarade att ” tjänsten upphör från och med 1 augusti 2021 och det kommer inte längre att vara möjligt att komma åt Orange WiFi-hotspots “.

Du behöver inte leta långt efter förklaringen, även om Orange inte har gjort det officiellt än: det är återigen utvecklingen av 4G-nätverk – och nu 5G – som har gjort hotspots Wi-Fi mindre relevant och används mindre och mindre.

Källa: MacGeneration

Relaterade Artiklar

Back to top button