Orange lanserar (också) sin Wi-Fi 6-repeater

Orange Wi-Fi 6 repeater © Orange

Operatören Orange lanserar, torsdagen den 8 april, sin repeater som är kompatibel med deras Livebox 4 och 5, för snabbare Wi-Fi överallt i hemmet.

Några timmar efter att SFR, som presenterade sin Smart WIFI-repeater för sin senaste box, är det Oranges tur att rita en repeater som är kompatibel med Wi-Fi 6-standarden, den senaste generationens trådlösa anslutningar. Boxen finns tillgänglig på begäran för några av operatörens kunder, samt för köp av allmänheten och professionella kunder.

Läs också:
SFR lanserar “Smart WIFI”, dess repeater kompatibel med SFR Box 8 i Wi-Fi 6

En repeater som gör Livebox 4 och 5 Wi-Fi 6-kompatibla utan att byta hårdvara

Orange lanserade marknadsföringen av sin Wi-Fi 6-repeater i torsdags i Frankrike. Direktansluten till Livebox är den Wi-Fi 6-kompatibel med operatörens Livebox 4 och Livebox 5, men även med den tidigare generationen av märkets Wi-Fi-repeater. Den är dock inte kompatibel med Livebox Play och Livebox 2 i repeaterläge.

Det är därför nu möjligt att ersätta Liveboxens Wi-Fi 5 med den nya modellens Wi-Fi 6. Allt du behöver göra är att ansluta repeatern med en Ethernet-kabel, vilket också gör att direkt Wi-Fi-kompatibla enheter kan anslutas till den, såsom vissa surfplattor eller smartphones, 50 % av mobilerna som säljs av Orange är Wi-Fi 6-kompatibla.

Orange Wi-Fi 6 repeater zoom © Orange

Det går även att koppla in repeatern direkt i ett vägguttag, vilket gör den mer diskret.

Kompatibel med Livebox 4 och 5, som sagt, Orange Wi-Fi 6-repeatern är framför allt tillgänglig på begäran för Livebox Up-, Jet-, Open Up- och Open Jet-kunder, i xDSL och Fiber från operatören. Det är fortfarande nödvändigt att räkna med aktiveringskostnader på 10 euro, en straffavgift på 100 euro som kan debiteras abonnenten om denne skadar eller returnerar repeatern för sent efter uppsägning.

Läs också:
Öppna 5G-sajter: Gratis översvämningar Frankrike, Orange fokuserar på hastigheter

Erbjuds till Up-kunder men finns även att köpa

Om den erbjuds (exklusive aktiveringskostnader) till vissa Orange box-kunder, finns Orange Wi-Fi-repeater även tillgänglig att köpa för professionella kunder och allmänheten. Den förstnämnda kan förvärva den för 74,17 euro exklusive moms med möjlighet till ett professionellt erbjudande om återbetalning; den senare kan köpa den för 89 euro inklusive moms.

Operatören specificerar att Orange TV-avkodare (TV 4 eller UHD TV) kan ansluta direkt via Wi-Fi till en av sina repeatrar för att njuta av Orange TV, oavsett avståndet mellan TV:n och Livebox. Observera att det är möjligt att installera en eller flera repeatrar, beroende på storleken på bostaden.

Orange försäkrar också att dess nya repeater följer CSR-åtaganden (corporate social responsibility). Dess skrov är tillverkat av 65 % återvunnen plast, vilket gör dess koldioxidpåverkan lägre än den tidigare modellen.

De tekniska egenskaperna hos Orange Wi-Fi 6 repeater, med två Ethernet-portar:

Orange Wi-Fi 6 repeater tekniskt blad © Orange

Källa: pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button