Orange förvärvar två nya datacenter i Frankrike, mer i linje med sina energimål

Datacenter Orange Val De Reuil © @ Orange / Daisy Reillet

Orange kommer att välkomna två nya datacenter, tio år efter lanseringen av det första, beläget i Normandie.

På onsdagen formaliserade operatören driftsättningen av två nya datacenter, ” för att stödja tillväxten av användningar samtidigt som energipåverkan kontrolleras av företaget. Dessa nya datacenter är verkliga strategiska tillgångar för koncernen.

Datahosting för Orange konsument- och företagskunder

Det första av de två nya datacentren är beläget i Amilly, i Centre-Val de Loire-regionen, medan det andra kommer att bo nära Val-de-Reuil i Normandie. Val-de-Reuil är precis där Oranges första nya generation datacenter ligger, i drift sedan 2012.

De två byggnaderna, som just tagits i bruk, har en rejäl kapacitet på 16 000 m², inklusive 5 000 m² i datasalar. Oranges tre datacenter är värd för tjänster och data för både konsument- och företagskunder hos operatören. De är också värd för gruppens interna informationssystem (IS).

Orange Val De Reuil Datacenter © Daisy Reillet / Orange

Orange specificerar att datacentren fungerar mer än 10 månader om året, utan att använda luftkonditionering, allt tack vare det som kallas ” frikylning eller “fri kylning” på franska.

Naturlig kylning av utrustning för minskad energipåverkan

Metoden för frikylning utomhusluft och byggnadsdesign ger naturlig kyla för IT-utrustning. Det är särskilt intressant eftersom det minskar energipåverkan från utrustning med cirka 30 % jämfört med äldre generationens Orange-datacenter.

Orange har dessutom kontrakt med Boralex, Engie och TotalEnergies via sina avtalsenliga PPA (kontrakt för köp av el från förnybar energi). Detta gör att den kan täcka motsvarande förbrukningen av sina tre datacenter med el från förnybara källor. Operatörens energieffektivitetsindikator (PUE) uppskattas också till 1,3 för sina datacenter, vilket rankar dem bland de mest effektiva i Frankrike.

Orange Val De Reuil Datacenter © © Orange / Daisy Reillet

Dessa datacenter markerar också ett viktigt steg i konsolideringen av vår datacenterflotta: år 2030 kommer våra 17 historiska datacenter att ha stängts, och all nationell datavärdverksamhet kommer att koncentreras till dessa tre nya generationens datacenter “förklarar chefen för Orange France, Fabienne Dulac.

Parallellt hade SFR Business aviserat, dagen innan, att stärka sitt hostingerbjudande för företag med 26 nya datacenter i Frankrike, på samlokaliseringssystemet, med sina partners Equinix och Interxion.

Om samma ämne:
ARCEP lanserar sitt API för att hjälpa dig ta reda på om internetanslutningserbjudanden runt ditt hem

Relaterade Artiklar

Back to top button