Orange, den första operatören att nå 6 miljoner fiberoptiska abonnenter

fiber

Den sittande operatören Orange bekräftar mer än någonsin sin position som nummer ett inom fiber i Frankrike och passerar ribban på 6 miljoner kunder.

I onsdags meddelade Orange att man nått 6 miljoner kunder på fibernätet i Frankrike. Operatören är ledare för en teknik som den till stor del bär på sina axlar, i egenskap av infrastrukturoperatör (SFR har också denna roll i mindre utsträckning). Flera miljoner fransmän väljer nu att byta till FttH varje år.

Orange ansluter nästan 10 000 kunder varje dag

I en tid då trådbundna nätverk efterfrågas alltmer, eftersom pandemin har accelererat fenomenet, gjorde Orange ett symboliskt tillkännagivande som indikerade att det hade passerat ribban för 6 miljoner kunder i Frankrike. “ Detta resultat är resultatet av den totala mobiliseringen av de tekniska och kommersiella teamen från Orange France och dess partners i alla våra territorier. “, reagerade chefen Frankrike för operatören, Fabienne Dulac.

Den senare misslyckas inte heller med att påminna om att mer än hälften av Oranges Internetkundbas drar nytta av fiberoptik, vare sig det är hemma eller i affärer. Mer allmänt hade operatören i slutet av 2021 distribuerat 63 % av de 29 miljoner lokaler som är berättigade till FttH i landet, vilket motsvarar en ökning med 20 % av berättigade lokaler på ett år.

På det fasta internetnätet kan Orange stoltsera med att ansluta nästan 10 000 kunder per dag i Frankrike idag. Optisk fiber är uppenbarligen till stor del ansvarig för denna statistik som gör Frankrike till det land med mest fiber i Europa.

Orange står för nästan en tredjedel av fiberabonnenterna

De andra operatörerna har ännu inte lämnat data för sista kvartalet 2021, men det är säkert att Orange överträffar all konkurrens gällande sin fiberoptiska kundbas. I slutet av tredje kvartalet 2021 gjorde operatören anspråk på 5,6 miljoner FttH-abonnenter. SFR (3,8 miljoner), Free (3,55 miljoner) och Bouygues Telecom (2,1 miljoner) följer långt efter.

Orange avser att hålla takten 2022, särskilt i områden där utbyggnaden är dess ansvar, vare sig det är i mycket täta områden eller i AMII-områden, dessa måttligt täta områden som representerar 3 600 kommuner. Operatören var också, i slutet av 2021, före sitt mål i AMII-områdena, med 11 miljoner anslutbara hem.

Områden AMII AMEL RIP Clubic © Clubic

Om samma ämne:
Koppla landsbygden till fiberoptik: regeringen vill påskynda rörelsen

Relaterade Artiklar

Back to top button