Optisk fiber: hur höghastighetssignalen överförs

Prata om optisk fiber det är lätt, det är det mycket snabba dataöverföringssystemet, som gör att vi också kan nå 1 GBps i nedladdning, tack vare FTTH, men hur uppstår detta fenomen? vilka tekniker används?

Allt kretsar kring Laserakronym för eller a optoelektronisk anordning som avger en ljusstråle som återstår fångade inuti den fiberoptiska kabeln. Bunten bär bitar (motsvarande 0 eller 1), ansluter 2 enheter (en installerad hos kunden, modemet och ISP-åtkomstenheten).

Ta reda på nu vilka som är bäst Amazon rabattkoder gratisdu kan hitta dem i absolut exklusivitet på vår dedikerade Telegram-kanal.

Optisk fiber: hur data överförs

Detta är den grundläggande mekanismen för optisk fiberefter mer exakt tala vi om FTTCakronym för, när fiberkabeln kommer endast till skåpet i gatan, varifrån en blandad kopparfiberkabel som kommer direkt in i kundens hem. I det här fallet hastigheten ladda ner ladda upp den kommer att vara omvänt proportionell mot avståndet från skåpet, eftersom ju mer blandad / kopparkabel den måste korsa, desto större spridning.

Vi pratar istället för FTTH när optisk fiberkabel kommer direkt in i kundens hem, som därför kan njuta av en nedladdningshastighet på 1 gigabit/s, det vill säga utan någon form av spridning. Som det diskuterats flitigt tidigare har det visat sig det är inte nödvändigt njut av en så hög bandbredd, speciellt i bostadsmiljöer, olika tal till exempel för hotell eller kontor.

Relaterade Artiklar

Back to top button