OPPO presenterar sitt Air Glass, sina nya augmented reality-glasögon

Oppo Air Glass 1 © Oppo

Det kinesiska varumärket utnyttjar OPPO Inno Day för att presentera den slutliga versionen av sina augmented reality-glasögon: Air Glass, baserat på ett Snapdragon Wear 4100-chip.

Air Glasses hade redan gjort ett framträdande vid OPPO:s tidigare årliga evenemang. De presenteras nu i en slutlig version och med en helt annan design än den som upptäcktes i slutet av 2020.

Monokulära AR-glasögon

OPPO:s specifikationer var tydliga: dessa glasögon måste respektera varumärkets stilistiska egenskaper. Som ett resultat har Air Glass en minimalistisk estetik och antar en monokulär ram, för en fjädervikt på endast 30 gram.
OPPO-designteamet förlitade sig också på egenskaper hos olika djur för att designa denna modell: fåglarnas fjädrar inspirerade designen av touchbaren, och vingarna på cikador, linsens atypiska form.

Oppo Air Glass 6 © Oppo

Utrustad med den minsta mikroprojektorn på marknaden

Air Glass-displaysystemet mobiliserar en mikroprojektor som heter Spark, skyddad av ett CNC-bearbetat metallhölje. Liten, dess storlek överstiger inte en kaffebönas storlek enligt OPPO, dvs 0,5 cm3. Detta system drivs av en mikro-LED som genererar tre miljoner nits och stöds av en optisk diffraktionsvågledare som erbjuder två gråskalelägen, 16 eller 256 bitar, och upp till 1400 nits ljusstyrka.

Två bågar erbjuds av märket, en med silvermönster utan optik, och en komplett och kompatibel med korrigerande glasögon, designad för personer med synproblem, såsom närsynthet.

OPPO Air Glass © © OPPO

Oppo Air Glass 2 © Oppo

Glasögon designade för OPPO Watch 2

Air Glasses kommer att fungera med alla smartphones som kör Colors OS 11, vilket lämnar vissa tvivel om glasögonens kompatibilitet med andra Android-mobiler. OPPO kommunicerade dock inte om detta ämne. Det kinesiska varumärket garanterar i alla fall en komplett upplevelse med OPPO Watch 2. Det kommer att vara möjligt att interagera med glasögonen genom berörings-, röst- eller gestkommandon, och ägarna till märkets uppkopplade klocka kommer att kunna styra glasögonen med en snärt med handleden.

De utökade Air Glasses kommer med en serie appar som utvecklats internt av OPPO. En översättningsapplikation kommer att finnas tillgänglig utöver de klassiska väder- eller kalenderapplikationerna och gör att orden som utbyts mellan två samtalspartner kan översättas i realtid. En teleprompter innehåller också den långa listan med Air Glass-funktioner samt förstärkt verklighetsnavigering, som utvecklats tillsammans med Baidu.

Oppo Air Glass 5 © Oppo

OPPO Air Glass kommer att finnas tillgängligt i Kina under första kvartalet 2022. Inget releasedatum i Europa har ännu kommunicerats av varumärket.

Källa: OPPO pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button