OPPO lanserar sina Reno6 Pro 5G och Reno6 5G, fokusera på fotot

OPPO Reno6 Pro 5G selfie © OPPO

De smartphones ur OPPO Reno+ Series-serien, OPPO Reno6 Pro 5G och OPPO Reno6 5G, har just presenterats officiellt under en onlinekonferens anordnad av den kinesiska tillverkaren, på webbplatsen för Louis-Vuitton Foundation, i Paris. På programmet: massor av bilder, och lite spelande!

Det var därför den 9 september klockan 10:30 som OPPO Reno6 Series onlinekonferens hölls, under vilken den kinesiska tillverkaren främst presenterade OPPO Reno6 Pro 5G, och lite OPPO Reno6 5G.

Läs också:
I kontinuiteten för Apple och realme släpper OPPO en rad magnetladdare med MagVOOC

OPPO Reno6 Pro 5G, för fotoälskare

Instängdhet, isolering, avlägset läge… För OPPO är det väsentliga efter pandemin att kunna fånga vackra porträtt för att dela sin berättelse, sina känslor, till och med sin passion. Så här kan du hålla kontakten med dina nära och kära, även på avstånd. Som ett resultat har den nya modellen från den kinesiska tillverkaren en särskilt imponerande “quad camera” fotomodul.

OPPO Reno Pro6 5G fotomodul © OPPO

På hårdvarusidan har den en 50 megapixel (f / 1,8) Sony IMX766 huvudsensor, en 16 megapixel (f / 2,2) ultravidvinkelsensor, en 13 megapixel (f / 2,4) teleobjektiv med 2x optisk zoom, hybrid 5x och digital 20x. Slutligen fullbordar ett 2 megapixel (f/2.4) makroobjektiv bilden. På mjukvarusidan ansvarar IA Highlight för att anpassa fotoparametrarna efter den omgivande ljusnivån, för detaljerade bilder, även i svagt ljus.

Bokeh-utstrålningen är uppenbarligen en del av enhetens främre och bakre sensorer. Videoinspelning är inte att överträffa, i synnerhet med integrationen av Focus Tracking-teknik som gör det möjligt att följa ett rörligt motiv, med automatisk fokusering. Så slutresultatet är rent och utan att skaka. Dual View-funktionen gör att motiv kan spelas in från både de främre och bakre sensorerna på OPPO Reno6 Pro 5G samtidigt.

OPPO Reno6 Pro 5G-specifikationer

OPPO Reno6 Pro 5G har en 6,5-tums böjd AMOLED HDR10+-skärm, med en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. sober design. Varumärket tillåter sig själv lite excentricitet eftersom skalet är täckt med OPPO Glow, som reflekterar ljus väldigt fint och är 100% resistent mot fingeravtryck. Den finns i två färger: mångrå och arktisk blå.

Under huven finns en Qualcomm Snapdragon 870-processor (oktakärnig upp till 3,2 GHz) tillsammans med 12 GB LPDDR4x RAM och ett Adreno™ 650 @ 670MHz grafikchip. Det hela kompletteras av 256 GB lagringsutrymme. Dess 4 500 mAh (2×2 250 mAh) batteri som garanterar upp till två dagars autonomi är kompatibelt med SuperVOOC 2.0 snabbladdningsteknik på 65 W, vilket tillåter en full laddning på 31 minuter.

OPPO Reno Pro6 5G-spel © OPPO

För dem som har bråttom kan fem minuters laddning återställa tillräckligt med batteritid för 4 timmars videovisning. Mobilspelsentusiaster kommer att uppskatta HyperBoost 4.1-funktionerna för att optimera spel samtidigt som de sparar batteri, eller Game Focus-läget som automatiskt stänger av smartphoneaviseringar för att inte störas under spel.

Immersion är på korten med Z-Axis linjärmotor som levererar 30 unika vibrationer i spelet, plus superlinjära stereohögtalare och Dolby Atmos, för att vara i hjärtat av händelserna. Slutligen förstärks helheten av smarttelefonens design och dess OPPO Glow som fint reflekterar ljuset.

Läs också:
OPPO har avslöjat sin uppkopplade klocka OPPO Watch 2, som lovar imponerande självständighet

OPPO Reno6 5G, lillebror

Huvudfokus för konferensen var förstås OPPO Reno6 Pro 5G, men i sortimentet finns även en lite mer blygsam modell: OPPO Reno6 5G. Den har en 6,43-tums AMOLED FHD+-skärm och finns i färgerna Arctic Blue och Stellar Black (med OPPO Glow). Den är utrustad med en MediaTek Dimensity 900-processor (oktakärnig
upp till 2,4 GHz) tillsammans med 8 GB RAM och en ARM Mali-G68 MC4 grafikkretsuppsättning.

OPPO Reno6 5G Stellar Black © OPPO

På lagringssidan har den 128 GB minnesutrymme. Batteriet är något mindre än Pro-modellen eftersom det erbjuder 4 300 mAh (2×2 150 mAh), även kompatibelt med SuperVOOC 2.0 snabbladdning på 65 W, vilket gör att du kan ladda 100 % av batteriet på 28 minuter. När det gäller fotomodulen innehåller den en huvudsensor på 64 megapixlar (f / 1,7), en ultravidvinkelsensor på 8 megapixlar (Sony IMX355, f / 2,2) och en makrosensor på 2 megapixlar.

Pris och tillgänglighet

Modellerna OPPO Reno6 Pro 5G och OPPO Reno6 5G är tillgängliga idag, torsdagen den 9 september 2021, från märkets officiella partners och vanliga återförsäljare, till de rekommenderade återförsäljningspriserna på 799 respektive 499 euro. Båda smartphones har ett introduktionserbjudande fram till den 30 september.

Sålunda, för köp av en OPPO Reno6 Pro 5G, kommer du att få ett paket inklusive OPPO Enco X äkta trådlösa hörlurar nära perfektion, ett OPPO Band Style-anslutet armband och ett silikonfodral, med ett kommersiellt värde på 239 ,97 euro. Och för köp av en OPPO Reno6 5G innehåller paketet mycket kompletta OPPO Enco Free 2-hörlurar och ett Luminous-skal, med ett detaljhandelsvärde på 149,98 euro.

Vilka är de bästa fotosmarttelefonerna? 2022 jämförelse

En, två, tre, fyra, fem sensorer! De bästa smarttelefonerna inom fotografi tävlar i uppfinningsrikedom för att ge oss ännu bättre kvalitet och mångsidighet och ta de bästa bilderna som möjligt. Men är inte kungen av bilden som vill! I vårt urval presenterar vi de telefoner som vi anser förtjänar mobilfotografernas fulla uppmärksamhet.
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button