OPPO Find X3: all information att komma ihåg om det nya sortimentet

Oppo Find X3 © Oppo

Efter flera läckor och rykten har OPPO Find X3-serien äntligen presenterats för allmänheten i samband med ett litet evenemang som presenterar i detalj dessa nya smartphones.

Och det kommer att finnas något för alla: tre modeller kommer att utgöra denna nya serie, OPPO Find X3 Lite, OPPO Find X3 Neo och OPPO Find X3 Pro.

Läs också:
Xiaomi, Oppo, men även Google skulle släppa en hopfällbar smartphone i år

En total övergång till 5G

Sänds torsdagen den 11 mars kl 12:30 (Paris tid), konferensen för det kinesiska varumärket var helt fokuserad på nya OPPO Find X3. Möjligheten att lära sig mer om de tekniska egenskaperna hos smartphones i sortimentet, men också att lyfta slöjan för deras design.

Oppo Find X3 © Oppo

De tre presenterade modellerna delar vissa likheter, i synnerhet att de alla är kompatibla med 5G. 65 W SuperVOOC snabbladdning ingår och låter dig gå från 0 till 100 % på bara 35 eller 37 minuter (nätadaptern ingår i kartongen liksom hörlurarna).

Läs också:
Oppo demonstrerar sin trådlösa och kontaktlösa laddningsteknik med Oppo X 2021

Tre modeller för lika många möjligheter

Låt oss gå vidare till de tekniska egenskaperna för varje telefon:

OPPO Hitta X3 Lite

Finns i svart eller blått, OPPO Find X3 Lite har en 6,43-tums OLED-skärm med en definition på 2 400 x 1 080 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. På denna panel appliceras ett skyddande Corning Gorilla Glass 3+. Fingeravtryckssensorn är placerad under skärmen.

Prestanda tillhandahålls av en Qualcomm Snapdragon 765 5G-processor, Adreno 620 GPU, 8 GB RAM och 128 GB internminne (ej utbyggbart). Allt körs under operativsystemet ColorOS 11.1 baserat på Android 11.

Oppo Find X3 © Oppo

Den bakre kameran på denna Lite-modell har en huvudsensor på 64 Mp, en ultravidvinkel på 8 Mp, ett makroobjektiv på 2 Mp och ett svartvitt porträttobjektiv på 2 Mp också. . Allt detta gör att du kan fånga innehåll upp till 4K med 30 bilder per sekund. Enheten placerad på framsidan har en 32 Mp-modul.

Två 2150 mAh-batterier finns ombord på smartphonen. Ljuddelen tillhandahålls av en superlinjär monohögtalare med dubbla mikrofonbrusreducering kompatibel med Dolby Atmos. Om ingen certifiering garanteras, specificerar OPPO fortfarande att smarttelefonen är resistent mot damm och stänk.

Oppo Find X3 © Oppo

Denna OPPO Find X3 Lite kommer till Frankrike den 30 mars med ett pris satt till 449,90 €.

OPPO Hitta X3 Neo

Den andra kopian av sortimentet visar en något större skärm med en diagonal på 6,55 tum för en FHD+-definition som, liksom uppdateringsfrekvensen, förblir oförändrad. Ett massivt glasskydd finns också.

Upplåsning kan göras via fingeravtryckssensorn under plattan, eller via ansiktsigenkänning. Det finns också en förändring av processorn, som är en Snapdragon 865 5G här. En liknande uppgradering är att notera på grafikkretsen Adreno 650, 12 GB RAM eller till och med 256 GB lagring.

Oppo Find X3 © Oppo

Även här hittar vi fyra fotomoduler på baksidan av smarttelefonen: en 50 Mp huvudsensor, en 16 Mp ultravidvinkel, en 13 Mp teleobjektiv och en 2 Mp makrolins. Den främre 32 Mp-sensorn förblir på samma plats som den tidigare modellen.

Ett dubbelt stereohögtalarsystem (med brusreducering och Dolby Atmos) bör ge bättre ljudkvalitet än vad Lite erbjuder. Slutligen hittar vi här ytterligare två batterier med en kapacitet på 2250 mAh vardera.

Oppo Find X3 © Oppo

OPPO Find X3 Neo släpps den 30 mars för €799,90.

OPPO Hitta X3 Pro

Vi sparade det bästa till sist: den här modellen kommer med nödvändighet att vara effektivare men också dyrare. Denna prishöjning motiveras av närvaron av en 6,7-tums AMOLED-skärm med en QHD+-definition som klättrar till 3 216 x 1 440 pixlar för ett förhållande på 20,1:9. Bättre skydd av panelen ges till och med av ett lager av Corning Gorilla Glass 5. När det gäller uppdateringsfrekvensen är den också uppe med 120 Hz på disken. Fluiditeten bör vara på topp, vilket vårt test verkar bekräfta.

Oppo Find X3 © Oppo

Dessutom kommer OPPO Find X3 Pro att få en krafthöjning tack vare Snapdragon 888-processorn och grafikkortet Adreno 660. En version med 12 GB RAM och 256 GB internminne kommer att släppas, och här är den. är ColorOS 11.2 operativsystem med Android 11 som kommer att klä upp allt.

Viktiga saker som fingeravtryckssensorn och ansiktsigenkänning är fortfarande relevanta. En annan bra punkt, IP68-tätningscertifieringen är säkerställd.

Oppo Find X3 © Oppo

På bilder inkluderar den bakre konfigurationen en 50 Mp huvudmodul, en 50 Mp ultravidvinkel, en 13 Mp teleobjektiv, en 3 Mp mikroskoplins. Det senare tillåter logiskt att filma de mikroskopiska elementen.

Den huvudsakliga dubbla kameran kan också återge 1 miljard färger. Batteriet på 2 x 2 250 mAh är till och med uppladdningsbart via AirVOOC 30W-systemet.

Vi ses också den 30 mars för att få OPPO Find X3 Pro för 1 149,90 €.

Källa: OPPO

Relaterade Artiklar

Back to top button