Oppo Band aktivitetsmätare recension

Det verkar som att att skapa bra telefoner bara är det första steget för att uppnå en bra position för ett varumärke, efter det, och som Xiaomi eller Huawei har gjort är det tillbehören som följer med telefonen i ekosystemet av enheter.

Oppo har det mycket tydligt, eftersom tillsammans med sina Enco X-hörlurar -som vi redan har analyserat- kommer det nya Oppo Band till Chile, den första ekonomiska mätaren för fysisk aktivitet för företaget som försöker konkurrera på marknaden för bärbara produkter som kan samla in ett stort antal statistik, särskilt inriktad på hälsa.

På pappret levererar Oppo Band, eftersom det kan mäta träning, hjärtfrekvens, sömn och till och med blodsyremättnad (SpO2) till ett otroligt lågt pris.

Men låt oss se om det verkligen lever upp till konkurrensen, vilket inte är lätt, på en marknad full av alternativ, där man måste veta hur man kan differentiera sig på något sätt.

Design och visning

Eftersom de är billiga enheter, försöker inte spårare för fysisk aktivitet att blända med sin skönhet – ja, med undantag för Fitbit-, och Oppo följer samma linje som andra tillverkare och erbjuder en enkel enhet, utan knappar och med långsträckt skärm att den tar så lite utrymme som möjligt på handleden, det är de främsta fördelarna med dess design, vilket verkar ganska tråkigt för mig.

Själva enheten är bara kroppen, som mäter 40,4 x 17,6 x 11,95 mm och måste snäppa fast i remmen. Denna design gör det väldigt enkelt att helt ändra designen på enheten, och samtidigt som den inbyggda remmen är tråkig finns det ett mer formellt alternativ, kallat “Style”, som ger en cool look och köps separat.

På baksidan har den sensorerna för puls och optisk SpO2-sensormedan på framsidan är din skärm 1,1-tums OLED bredvid Oppo-logotypen.

Skärmen når superanständiga nivåer av ljusstyrka och gränssnittet är designat i alla dess menyer för att dra fördel av OLED-teknik, det vill säga svart överallt. Ja olyckligtvis vi har ingen sensor för omgivande ljusså skärmens ljusstyrka justeras inte automatiskt, vilket gör det lite svårt att se skärmen i starkt ljus, om du inte justerar den manuellt, vilket är jobbigt.

När det gäller dess standardremme är denna superlätt att justera och har en enkel och elegant design i sina detaljer, eftersom den inte har ett spänne eller de klassiska 18mm eller 20mm kontakterna som många andra klockor har. Den är gjord av plast, har en matt yta och är väldigt slät.

Användargränssnitt

Utan knappar är navigering genom operativsystemet baserad enbart på gester som vi kan utföra med skärmenvilket, för att säga sanningen, i de flesta fall är bra, men i vissa andra förefaller det mig inte som om det korrekta beslutet har fattats.

I gränssnittet har vi möjlighet att glida upp eller ner för att navigera mellan de olika integrerade applikationerna, och kunna klicka på någon av dem för att komma in. Om vi ​​trycker på huvudklockan (som har några väldigt fina sfärer) kan vi komma åt våra steg, kalorier, samt datum och mätarens belastning.

Den här menyn verkar för ofullständig för en fysisk aktivitetsspårare, eftersom den visar väldigt lite information. Till exempel, bara genom att glida på en Fitbit kan vi komma åt avstånd, sömn, puls, stress, SpO2, bland många andra mätningar. I Oppo Band finns inget av det, och när du går in i “Aktivitet”-applikationen visas bara träningstiden och aktivitetspassen, utöver det som redan har nämnts. Mycket ofullständig.

Återgå till navigering genom att svepa åt vänster eller höger på huvudskärmen vi kan ändra urtavlan, vilket inte är så vettigt för mig heller, eftersom om jag köper en aktivitetsspårare så är det för att kunna känna till informationen som samlas in, och att svepa i sidled är en viktig gest som perfekt skulle kunna användas för att veta relevant information eller gå in i en app som vi använd vanligtvis, och inte för att ändra bakgrundsklockan.

Oppo Band är inget annat än en klocka, så viktiga applikationer som musikkontroll, stoppur, timers, väckarklockor och möjligheten att söka efter telefonen är integrerade i dess operativsystem. Allt detta, undangömt under Verktyg-appen från huvudmenyn.

Vi kommer också att kunna se aviseringar från meddelande- och e-postapplikationer, men skärmen är så smal att visningsytan är väldigt liten och det är inte särskilt användbart, förutom att ta reda på vem som pratar med oss. Självklart fungerar klockan väldigt bra för att svara på samtal och det är inga förseningar mellan att telefonen ringer och att armbandet vibrerar.

Fysisk aktivitetsmätning

Det riktigt viktiga när du väljer en fysisk aktivitetsmätare är hur bra den presterar när det kommer till att mäta vår träning.

På pappret lovar praktiskt taget alla tillverkare liknande saker, det vill säga att de tack vare deras sensorer och konstant pulsmätning kommer att ge oss data relaterade till vår fysiska träning, kvaliteten och kvantiteten på vår sömn och hur detta påverkar vår hälsa.

Och ja, Oppo Band kan mäta 12 olikas typer av övningar, övervaka hjärtfrekvens och blodsyre. Tillgängliga övningar inkluderar löpning, promenader, cykling, simning (med motstånd upp till 5ATM), rodd, yoga, cricket och badminton. Synd att fotboll och padeltennis inte finns tillgängliga, som är de populäraste sporterna i Chile.

På samma sätt har klockan stöd för att hjälpa oss att kontrollera vår andning, påminnelser om att gå upp vid rätt tidpunkt och integrerar även en applikation för vädret.

Och som jag redan berättade är allt väldigt komplett på papper, men i praktiken måste jag säga det Jag har haft några besvikelser. Applikationen visar inte relevant information och kvaliteten på sömnmätningen är fruktansvärd.

Det finns nätter då klockan tror att jag bara har sovit 30 minuter, medan Fitbit-klockan perfekt talar om för mig start- och sluttiderna på samma natt. Visst finns det dagar då det fungerar som det ska men felen är väldigt återkommande.

Samma sak händer med pulsen, att även om den markerar den korrekta vilorytmen, så visar den en extremt hög rytm när jag går och tittar på den manuellt, som om jag skulle spela en fotbollsmatch när jag satt vid datorn. Vi måste anta att detta är vad vi kan förvänta oss i en så ekonomisk produkt, eftersom något liknande händer med andra mätare på marknaden.

Batteri

Hur kan det vara annorlunda, med en OLED-skärm och få funktioner som förbrukar batteriet överdrivet, är autonomin utmärkt. Enligt det kinesiska företaget har Oppo Band ett batteri på upp till två veckors användning.

Och ja, du kan komma till den siffran genom att begränsa din puls och SpO2-avläsning, eftersom den kan ställas in för att köra intervall eller tidsinställda avläsningar.

I mitt fall har batteriet räckt några få 6 dagar utan problem att ha dessa realtidsavläsningar aktiverade och meddelandeaviseringarna avaktiverade för det mesta.

Batteriets status kan kontrolleras genom att trycka på startskärmen på klockan, eller genom HeyTap Health-appen, där du även kan utforska olika klockformat, ställa in larm och välja vilka aviseringar som ska synkroniseras.

Det är värt det?

Oppo ansluter sig till en lång lista av tillverkare som ger sig in på den chilenska marknaden med sina tillbehör, först med sina utmärkta Enco X-hörlurar och nu med ankomsten av Oppo Band, som är ett bra alternativ om du letar efter en enkel fysisk aktivitetsmätare billig.

Dess skärm når höga nivåer av ljusstyrka och har OLED-teknik, dess enkla design kan modifieras för att anpassa sig till olika situationer, vilket alltid är välkommet i en bärbar, och den är även kompatibel med både Android och iOS.

Om det du letar efter är en klocka som hjälper dig att svara på meddelanden och se aviseringar, kommer Oppo Band-skärmen att göra dig lite besviken, eftersom dess storlek och format inte är idealiska för detta ändamål.

Oppo Band behöver förbättra mätningen av sömn, eftersom resultatet på många nätter är inkonsekvent i mätningen av tid, men när det gäller fysisk aktivitet är sanningen att det överensstämmer med att erbjuda nödvändig information om våra steg, träningstid och kalorier. För mig saknar den en differentierande faktor, men om det räcker för dig, så är det värt CLP $35 000 pesos det kostar.

Relaterade Artiklar

Back to top button