Opinion Ikoula (2022): det galliska molnet

Ikoula logotyp © Alexandre Boero för Clubic.com

Det franska företaget Ikoula grundades 1998 och erbjuder sina erbjudanden inte bara i Europa utan även i USA och Asien. Ikoula har kunder i ett sextiotal länder, vilket gör att den kan hänga på rankingen av bästa webbhotell.

Värden har två datacenter belägna i Frankrike för en total yta på 2 550 m². Den främsta, 1750 m2är i Reims och den andra, 800 m2, i Eppes. Ikoula marknadsför sig själv som det galliska molnet och tar sin militanta sida genom att fördöma de fördelar som den franska staten erbjuder till ” Bibliotek och Cherchetout – förstå Amazon och Google.

Sammanfattning

Boendeerbjudanden

Ikoula erbjuder tre delade värderbjudanden på Linux. Företaget visar inget pris inklusive moms. Den första, IKL Basic, kostar 1,99 € exkl. moms/månad, den andra IKL Smart kostar 4,99 € exkl. moms/månad och den tredje, IKL Pro, kostar 9,99 € exkl. moms/månad. På ett 12-månaderslöfte halveras dessa priser. -10 % och -15 % tillägg tillämpas på åtaganden på två eller tre år.

Lagringen som erbjuds är 10, 50 eller 250 GB med 1, 10 eller 25 MySQL-databaser och 10, 100 eller 500 e-postkonton. IKL Smart och IKL Pro har 2GB box mot 1GB ingångsnivå. I vart och ett av erbjudandena hittar vi ett “Let’s Encrypt” SSL-certifikat för att kryptera HTTP-anslutningen samt en CMS-installationsmodul som Wordpress, Drupal eller Joomla.

För Windows-hosting tar Ikoula samma priser. Inträdesbiljetten innehåller denna gång två databaser: 1 mySQL och 1 SQL Server. På IK Smart erbjuds 5 av varje mot 10 av varje IK Pro. Förutom PHP hittar vi .Net 4.5, Ajax och Silverlight.

Ikoula marknadsför ett specifikt erbjudande för WordPress som har samma pris och samma egenskaper som IKL Basic. Inga premiumteman eller plugins ingår i alternativet: det är därför främst ett sätt att marknadsföra sitt Linux-erbjudande på ingångsnivå.

Ett Prestashop-abonnemang är tillgängligt för 15 € exkl. moms/månad eller 7,5 € exkl. moms/månad med funktioner baserade på IKL Basic och IKL Smart. Vi hittar alltså 50 GB lagringsutrymme, 10 MySQL-databaser och 100 2 GB e-postkonton.

ikoula

VPS-erbjudanden och dedikerade servrar

När det gäller virtuella privata servrar har “Galliska molnet” fyra formler från €12,99 exkl. moms/månad till €44,99 exkl. moms/månad med 1, 2 eller 4 vCPU:er, 1, 2, 3 eller 4 GB minnes-RAM och 50, 70, 120 eller 150 GB lagringsutrymme på hårddisken.

Värden erbjuder dock flexibiliteten att konfigurera sin egen konfiguration, till exempel för en dubbelkärnig VPS med 4 GB RAM och 150 GB lagringsutrymme. Observera att det är möjligt att gå upp till 32 GB RAM.

För en dedikerad server är valet mycket brett med inte mindre än sex intervall. Vi börjar på 4,99 € exkl. moms/månad för en Raspberry Pi på 1,5 GHz med 4 GB RAM och 16 GB på ett SD-kort och upp till 1 099,99 € exkl. moms/månad för en Intel Xeon E5 hexa-kärna på 2,10 GHz med 64 GB AM och 2 fack på 300 GB.

ikoula

En fjärransluten Synology NAS

Ikoula har ett minst sagt spännande erbjudande: en Synology NAS direkt i deras datacenter! Tre modeller erbjuds för 14,99 € exkl. moms/månad, 28,99 € exkl. moms/månad och 99,99 € exkl. moms/månad.

 • de DS115J med en Marvell Armada 370 CPU klockad till 800 Mhz, 256 MB RAM och 2 TB lagring
 • de DS261Jmed en Marvell Armada 385 CPU klockad till 1Hz, 512MB RAM och 2TB lagring
 • de RackStation RS815+ körs den här gången på ett Intel Atom C2538-chip på 2,4 GHz med 2 GB RAM och 4 jävlar på 2 TB vardera.

Under de första tre månaderna halveras räntorna. Vi föreställer oss också att det utan tvekan är en bra lösning att testa DiskStation Manager-systemet och konfigurera vissa parametrar innan du exporterar dem för att köpa din egen NAS efteråt.

ikoula

Meddelanden

På brevlådesidan använder Ikoula Zimbra-lösningen på 4 formler. E-postserver med öppen källkod har upprepade gånger bytt ägare från Yahoo! till Synacor av VMWare och Telligent System.

Lösningen är modern och mycket komplett med global hantering av mejl, kontakter och kalendrar. En låda med 2 GB kostar 0,99 € exkl. moms/månad. Räkna 3,99 € exkl. moms/månad för 20 GB med ytterligare verktyg som fillagring, kontorspaket, mobil synkronisering och Zimbra Connect videokonferensmodul.

ikoula

Administrationsgränssnittet

Ikoula valde Plesk-gränssnittet, tillgängligt från de första delade värderbjudandena. Vi föreställer oss att detta förenklar driftsättningen eftersom cPanel, hur känd som den är, inte längre stöder Windows-servrar sedan 2014. Ifrågasatt av oss specificerar Ikoula dock att det är en grundläggande version av Plesk , som blir mer avancerad beroende på prisklass. valt.

När det gäller funktionalitet finner vi en klassisk hantering av domännamn, hosting, e-post, databaser eller till och med FTP-användare.

Plesk gör det också enkelt att installera externa moduler (Wordpress, Joomla, Drupal, etc.). En av fördelarna med Plesk framför cPanel är möjligheten att skapa flera användarkonton för administration med mer flexibilitet.

ikoula

Säkerhet och prestanda

Genom att erbjuda servrar på fransk mark vinner Ikoula omedelbart en bra poäng. De senare är anslutna med 40Gb/s-länkar och drar nytta av inte bara en fysisk närvaro dygnet runt utan också av en brandskyddsanordning.

ikoula

Att testa en webbserver beror på ett antal faktorer och resultaten är endast för referens. Helst läggs samma webbplats online på var och en av värdarna. Resultaten kommer dock endast att gälla för det senare. Prestandan kommer att bero på webbplatsens karaktär, dess kod, cachningen av element eller användningen av ett CDN (innehållsleveransnätverk).

Vi har därför beslutat att returnera resultaten från Bitcatcha för hemsidan för varje värds webbplats, var och en är därför värd på sin egen infrastruktur. Här gäller siffrorna för ikoula.com/fr:

 • A+ betyg: svarstid mindre än 180 ms;
 • Anmärkning A: svarstid mellan 181 ms och 210 ms;
 • B+ betyg: svarstid mellan 211 ms och 220 ms.

ikoula7

Ikoula konkurrerar med utländska webbvärdar om fullständigheten av sina erbjudanden och i synnerhet med avseende på sin katalog med VPS eller dedikerade servrar. Dessutom är det intressant att kunna testa en Synology NAS eller en Raspberry Pi på distans.

Även om Ikoula ligger i Frankrike, är det fortfarande medelmåttigt. faktum kvarstår att det galliska molnet kan stödja dig i alla dina projekt.

Mest

 • Original och unika erbjudanden
 • Servrar i Frankrike
 • Plesk-gränssnitt från ingångsnivå

De mindre

 • Inget gratis lagringsutrymme med ett domännamn
 • Det grundläggande WordPress-erbjudandet är… mycket grundläggande
 • .com TLD för dyrt

Tjänster8

Pris8

Infrastruktur9

Prestanda5

Gratis lagring5

Se erbjudandet

Se erbjudandet

Kolla in våra andra recensioner av värdtjänster:

 • Hostinger Review (2021): Är det den snabbaste värden på marknaden?
 • LWS Review (2021): Det billigaste webbhotellet
 • HostPapa Review (2021): Ett gediget erbjudande på ingångsnivå
 • OVH recension (2021): den europeiska ledaren
 • Amen: allt-i-ett-lösningen för företag
 • IONOS recension av 1&1 (2021): den europeiska dinosaurien
 • Scaleway recension (2021): värd med gratis sås
 • O2Switch recension (2021): referensmellanerbjudandet
 • Planethoster recension (2021): perfekt för att komma igång gratis

Relaterade Artiklar

Back to top button