Opera R5: nästa version av webbläsaren fullspäckad med nya funktioner


Opera
presenterade den nya versionen av den Navigatör
vars kodnamn är “R5”.

Den här uppdateringen fokuserar på förbättringar och tillägg för daglig webbläsaranvändning, både för videosamtal och för att lyssna på musik.

Läs också:
Opera GX: den slutliga versionen av gamer-webbläsaren är tillgänglig på Android och iOS

Lättare att följa videosamtal samtidigt som du gör flera saker

Pandemin har kraftigt förändrat användarnas vanor på Internet, oavsett om det är tiden som spenderas online eller aktiviteterna som utförs där, vilket Opera har bekräftat med flera studier. Bland dessa aktiviteter finns videokonferenser, vars användning har accelererat. Detta är också en av de viktigaste förbättringspunkterna som tas upp i den här nya uppdateringen för Opera.

Från och med nu kommer det att bli lättare att göra multitasking i webbläsaren eftersom när du lämnar fliken som innehåller ditt videosamtal, kommer samtalet att visas som ett popup-fönster och kommer att markeras så att du kan följa det medan du gör andra uppgifter. Den kommer att återgå till sin plats i fönstret så snart den här fliken är aktiv igen. Den här funktionen är kompatibel med Microsoft Teams, Google Meet och Zoom.

Själva fliken blir också lättare att upptäcka eftersom den är understruken i rött. Om det inte räcker kommer det alltid att vara möjligt att hitta den med kortkommandot CTRL + blanksteg, som låter dig hitta en flik med hjälp av ett nyckelord. Opera kommer också att meddela dig om någon av dina flikar innehåller en webbplats som spelar in din öppna mikrofon.

Läs också:
Edge-användare kan njuta av Microsoft Outlook-tillägget först

Anslagstavlor för att dela sparade webbplatser och bilder

Den andra stora funktionen i den här uppdateringen är Pinboards. Som deras namn antyder är dessa virtuella anslagstavlor där användare kan visa webbplatser, bilder, länkar, anteckningar som de har bestämt sig för att spara.

Det är möjligt att dela dem via en länk och, om skapa dem kräver användning av Opera, kan de ses av användare av alla webbläsare och alla enheter.

Opera R5 Pinboard © Opera

För sin del är musikströmningsfunktionen berikad med kompatibilitet med nya tjänster, som Deezer, Tidal, SoundCloud och Gaana.

Ljudspelaren är också modifierad för att lägga till mer lättillgängliga kontroller. Genom att helt enkelt hålla muspekaren över spelarikonen visas kontrollerna i form av en mini-popup. Opera R5 är tillgänglig nu.

Källa: Opera

Relaterade Artiklar

Back to top button