Opera presenterar en Pro-version av sin Android VPN

opera vpn pro © clubic.com

Mer än sex år efter utplaceringen avOpera VPN, det norska företaget siktar på att erövra en mer krävande publik med en Pro-version av sin anonymitetstjänst. Fortfarande integrerad i webbläsaren, är denna betalda VPN för närvarande i den öppna betafasen och avser att erbjuda ett bredare och mer solidt skydd än sitt gratis alter ego.

Den senaste Opera betauppdateringen för Android har inte gått obemärkt förbi. Och av goda skäl har utgivaren just avslöjat en premiumversion av sin VPN. Internetanvändare med ett Opera-användarkonto kan redan testa denna betaltjänst gratis i sju dagar. Vid slutet av provperioden, och utan att avsluta prenumerationen, måste du betala 2,69 euro per månad eller 5,49 euro per kvartal för att fortsätta att dra nytta av alternativet på sex enheter samtidigt.

Äntligen en riktig VPN för Opera

Men eftersom Opera redan erbjuder en gratis och obegränsad anonymitetstjänst online, vad är poängen med att välja en betald motsvarande? Jo, just för att Opera VPN Pro har några fördelar som dess gratis motsvarighet saknades.

Den första stora innovationen gäller själva infrastrukturen i tjänsten. Medan dess föregångare faktiskt är en enkel proxy, är Opera VPN Pro verkligen … en VPN. Konkret betyder detta att anslutningarna drar nytta av säkerheten som ges av riktiga VPN-protokoll (här OpenVPN och IKEv2), och inte av ett standard HTTPS/TLS-kommunikationsprotokoll, som för närvarande används av den fria versionen av Opera VPN.

opera vpn pro © clubic.com

Förutom bättre trafikhantering meddelar Opera VPN Pro att man har en flotta på mer än 3 000 servrar i 33 länder. Internetanvändare kan givetvis välja vilket land – och i förekommande fall stad – från vilket de vill ansluta. Ett snabbt DNS-läckagetest berättar också att Opera använder sina egna DNS-servrar. Som jämförelse använder dess gratis motsvarighet Googles DNS och erbjuder endast tre allmänna anslutningsplatser (Europa, Asien, Amerika), utan möjlighet att manuellt välja ett land eller server.

opera vpn pro © clubic.com

När det gäller möjliga särdrag tyder ingenting för närvarande på om Opera VPN Pro har Tor-servrar eller servrar optimerade för streaming och/eller P2P.

Skydda webbläsaren… och hela enheten

På integrationssidan av tjänsten ändrar inte Opera sin strategi eftersom denna betalversion av VPN beror på webbläsaren. Det kommer därför att vara nödvändigt att ladda ner Opera beta för att komma åt tjänsten. Å andra sidan, medan företagets gratis proxy endast skyddar trafik som skickas och tas emot av Opera-webbläsaren, skyddar VPN Pro hela Android-enheten (nätverk och applikationer) som webbläsaren är installerad på.

Teknisk support och kill switch saknar alltid prenumeranter

Utplaceringen av ett betalalternativ borde ha fått Opera att ställa in teknisk assistans via chatt. Även om det annonseras på företagets hemsida är detta stöd, i skrivande stund, inte funktionellt. Allt du behöver göra är att bläddra i FAQ eller fylla i ett onlineformulär.

opera vpn pro © clubic.com

En annan stor frånvaro: avbrytaren. Saknas från den kostnadsfria versionen av tjänsten borde denna nödstoppsknapp ha hittat in i Opera VPN Pro för att garantera säkerheten för anslutningen och skyddet av anonymitet i händelse av ett oavsiktligt avbrott av VPN.

Opera VPN Pro är för närvarande i beta-fas, det är troligt att dessa två alternativ kommer att distribueras i framtida uppdateringar.

Opera - Android

Att ladda ned

Opera – Android

  • Inkognito läge
  • Enkelt och snabbt
  • Inbyggd VPN

En av de bästa på mobilen med inbyggt VPN men även Flow för att dela sidor och media mellan enheter

En av de bästa på mobilen med inbyggt VPN men även Flow för att dela sidor och media mellan enheter

Källa: Opera, Engadget

Bästa VPN, 2022 års jämförelse

Hur väljer man den bästa VPN? Clubic har testat och jämfört prestanda och säkerhetsnivå för de bästa leverantörerna för att upprätta denna VPN-jämförelse
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button