Opera lanserar sitt Crypto Browser Project, rotat i “Web 3.0”

Opera Crypto

de Opera webbläsare går in i “Web 3.0”-loppet genom att presentera en betaversion av Crypto Browser Project. Även om ett liknande projekt redan har vuxit fram 2018, är Opera positionerat med en dedikerad kryptoplånbok på Android och iOS, och ett gränssnitt som ger tillgång till de bästa decentraliserade finansapplikationerna.

Webbläsaren är även kompatibel med MetaMask och Coinbase Wallet.

En förbättrad varm plånbok

Som projektets färdplan anger vill Crypto Browser Project vara mycket mer än en traditionell webbläsare. Genom att erbjuda en dedikerad hot-plånbok, tillgänglig på din smartphone, låter Opera dig lagra dina kryptor i en säker miljö. Det är inte en enkel förlängning, utan en komplett produkt med vilken du förblir ägare till dina nycklar.

Kryptoplånboken var redan tillgänglig sedan mars 2020 på Opera, men den tillät endast att köpa BTC och ETH i begränsade kvantiteter. Antalet krypto tillgängliga för försäljning växer, inklusive ERC-20 och ERC-721 tokens. Det är dock möjligt att du redan har en kryptoplånbok som MetaMask eller Coinbase Wallet. Du kommer att ha möjlighet att ansluta dem till webbläsaren som en förlängning.

Plånboksappen finns på Android och iOS, och dess gränssnitt påminner en del om MetaMasks design, med många web3-baserade funktioner, som NFT-handel. På presentationsvideon får vi veta att det är möjligt att göra inköp (fysiska objekt) med din krypto, ett alternativ som ännu inte är särskilt utbrett i Frankrike. Du kommer också att kunna byta ut dina tokens peer-to-peer med hjälp av Airswap-applikationen, en teknik som avsevärt minskar transaktionskostnaderna.

En portal till decentraliserade applikationer

Operas kryptochef, Charles Hamel, insisterar på att dessa verktyg är en inkörsport till Ethereums decentraliserade applikationer som är populära bland utvecklare. På Operas kryptowebbläsare kan du koppla ihop många blockkedjor som Ethereum, Bitcoin och Celo. Under månaderna efter lanseringen av detta projekt kommer Polygon och Solana också att göras tillgängliga.

Operas Crypto Browser-projekt är frukten av arbetet i teamen av Joseph Lubin, medgrundare av Ethereum, som förklarar att Web 3.0 kommer att vara ” ett nytt sätt att interagera med maskiner, som om de vore människor “.

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button