Opera köper YoYo Games, utgivare av GameMaker Studio

opera + jojo

Opera Software meddelar att de har förvärvat YoYo Games, utgivaren av spelutvecklingsverktyget GameMaker Studio
. Företaget tillkännager också en ny division centrerad på videospel.

Det norska företaget Opera Software har för avsikt att skjuta tillbaka sina ambitioner inom tv-spelsområdet. Efter att ha startat en webbläsare designad för spelare
här erbjuder hon sig själv en utvecklingsmiljö för 10 miljoner dollar.

Läs också:
Opera GX: Razer implementerar mer avancerade Chroma Lighting-effekter för webbläsaren

En ny inkomstkälla

Att föra samman en gemenskap av spelare har varit Opera Softwares ambition sedan en tid tillbaka, och det är detta som gör att den sticker ut särskilt på webbläsarmarknaden.

YoYo Games, å sin sida, är positionerat mer exakt i 2D-spelsektorn. GameMaker Studio är en plattform för att enkelt designa ditt eget spel, utan speciell utvecklingskunskap. Spelen fungerar på datorer såväl som på smartphones eller konsoler.

Hittills har GameMaker Studio laddats ner över 10 miljoner gånger. Enligt VentureBeatdetta är miljön som används speciellt för spel Risk för regn, undertaloch Hyper Light Drifter, sålde flera miljoner exemplar. Efter detta förvärv bör det noteras att Opera Software inte har för avsikt att begränsa tillgängligheten av spel endast till Opera GX. Det säger sig dock självklart att dessa titlar kommer att dra nytta av en stark synlighet hos Opera-gemenskapen.

För Opera Software är detta därför en ny inkomstkälla som läggs till dess olika mediepartnerskap för den klassiska utgåvan av webbläsaren. Bolaget planerar också att fortsätta sina investeringar i denna sektor inom en ny enhet kallad Opera Gaming.

Ladda ner Opera GX

En kompletterande tjänst till Opera GX

Med Opera GX har utgivaren utvecklat en applikation som är speciellt anpassad för spelares behov. De senare kan omedelbart hitta onlinespel såväl som specifika nyheter och plattformar, som Discord eller Twitch, som är integrerade.

Opera integrerar också verktyg i sin webbläsare för att bättre kontrollera systemresurser och bandbredd. Allt kompletteras med en uppsättning anpassningsbara ljudeffekter för varje åtgärd som utförs i Opera GX.

Av sina totalt 380 miljoner användare meddelade Opera Software att i december surfade 7 miljoner på webben via Opera GX, en ökning med 350 % jämfört med förra året.

Källa: Opera
, VentureBeat

Relaterade Artiklar

Back to top button